Eerste selectie

Zaterdagavond speelt FC Twente in De Grolsch Veste thuis tegen Sparta Rotterdam. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Na de zege in Arnhem op Vitesse komt dit weekend Sparta Rotterdam naar Enschede. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide clubs in een 2-2 gelijkspel. “Sparta heeft een ploeg met goede wapens”, geeft trainer Joseph Oosting aan. “Ze hebben vaardige buitenspelers en een kopsterke spits. Als het via de zijkanten niet loopt kunnen ze de lange bal spelen. Ook hebben ze diepgaande middenvelders. Het steekt goed in elkaar bij Sparta, daar moeten we verdacht op zijn. We spelen thuis, maar weten dat we elke keer knetterhard moeten werken om een goed resultaat te halen”,  vervolgt Oosting. “Daar moeten we ons op focussen en onze energie insteken.”

Selectie
Richting het duel met Sparta Rotterdam staat achter een aantal spelers een vraagteken en is het afwachten of ze tot de wedstrijdselectie kunnen behoren. “Mees Hilgers wordt lastig”, vertelt Joseph Oosting. De verdediger viel tegen Vitesse uit met een blessure. “Lars Unnerstall heeft vandaag weer mee kunnen trainen, we moeten afwachten hoe fit hij is morgen. Datzelfde geldt voor Mathias Kjølø.” Net als afgelopen week is Carel Eiting niet inzetbaar.

FC Twente – Sparta Rotterdam, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Het duel is live te zien op ESPN 2. 

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.