twevit Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagavond de competitiewedstrijd tegen Vitesse gewonnen met 3-0. In de eerste helft verschafte FC Twente zich al een goede uitgangspositie, met een 2-0 voorsprong en een man meer op het veld. Na rust kwam die marge niet in gevaar en liepen de Tukkers uit naar 3-0. De treffers kwamen op naam van Jesse Bosch en Ricky van Wolfswinkel (2x).

FC Twente Vitesse 17

De eerste kansen in speelronde 21 waren voor Vitesse, dat er via Adrian Grbic en Matus Bero niet in slaagde Lars Unnerstall te passeren. FC Twente liet het net aan de andere kant wel bollen. Uit een voorzet van Michel Vlap, na een dieptepass van Robin Pröpper, werkte Sondre Tronstad de bal richting eigen doel en gaf Bosch het laatste zetje (1-0). Nog voor rust kwam FC Twente in een meer dan prima uitgangspositie voor het restant van het duel. Jacob Rasmussen redde op de lijn met de hand en moest met rood vertrekken, waarna Van Wolfswinkel vanaf de stip scoorde (2-0).

FC Twente kwam vervolgens sterk uit de kleedkamer: na een kleine tien minuten in de tweede helft maakte Van Wolfswinkel zijn tweede van de avond (3-0). Een lange bal van Gijs Smal ging aan die treffer vooraf. De mogelijkheden die FC Twente daarna nog kreeg, liet het onbenut. Vlak voor tijd maakte de eerder deze week vastgelegde Joshua Brenet zijn eerste minuten in het shirt van FC Twente.

FC Twente - Vitesse 3-0 (2-0)

18' Bosch 1-0
45' Van Wolfswinkel 2-0 (str.)
53' Van Wolfswinkel 3-0

Geel: Doekhi (Vitesse)
Rood: Rasmussen (Vitesse)
Scheidsrechter: Makkelie

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupée (87' Brenet), Hilgers, Pröpper, Smal, Zerrouki (87' Staring), Bosch, Vlap (60' Cerny), Rots (77' Cleonise), Van Wolfswinkel, Limnios (77' Misidjan).

Opstelling Vitesse: Houwen, Dasa, Doekhi, Bazoer (46' Frederiksen), Rasmussen, Wittek, Bero, Tronstad (75' Oroz), Huisman (46' Hajek), Grbic (75' Yapi), Ghobo (46' Buitink).

Foto's: Bas Everhard en Orange Pictures