Eerste selectie

De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard ging zaterdagavond met 1-2 verloren. Na afloop blikte Ron Jans terug op het duel.

“Het waren twee totaal verschillende helften vanavond", zegt Jans. "Met een totaal ander FC Twente na rust. In de eerste helft voetbalden we te traag en toonden we niet de passie die we in de tweede helft wel hadden. Na rust hebben we verzuimd om te scoren. Normaal moeten wij het ook juist van onze strijd hebben, maar we maakten het onszelf aan de bal veel te moeilijk. We moesten sneller van kant wisselen, maar gaven slechte passes.”

“Ik heb in de rust aangegeven dat we veel meer moeten focussen op het rond laten gaan van de bal. In een hoger tempo. Op een gegeven moment moet er diepte in de pass komen. In de tweede helft was dat veel beter. Je moet via de zijkanten voetballen als het in het midden vast staat. In de zestien moet je dan vervolgens wel doeltreffend zijn. Het had nog zeker goed kunnen komen. Veel kansen gingen over en naast en twee keer kwam de bal op de lat.”

54435109 FC Twente