Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Afgelopen zaterdag hebben we duizenden supporters mogen verwelkomen bij De Grolsch Veste. Zij kwamen naar het stadion om hun retrojack, de loyalty edition, op te halen. Het jack is een cadeau voor alle steun die we in de coronaperiode kregen. We hebben ondanks de files richting het stadion veel positieve reacties gekregen over de organisatie, dat is altijd fijn te horen. Voor de seizoenkaarthouders die zaterdag niet in de gelegenheid waren hun jack af te halen, is er vrijdag 22 april een extra afhaalmoment. Voorafgaand aan FC Twente - Sparta Rotterdam wordt er bij De Grolsch Veste daarvoor een speciale plek ingericht.
Het was afgelopen zaterdag sowieso een mooie dag voor FC Twente. Nadat het retrojack was afgehaald konden we aanschuiven voor N.E.C. – FC Twente, een wedstrijd waarin de ploeg van Ron Jans opnieuw een prima resultaat boekte. Het was ook fijn dat de supporters van ons erbij konden zijn in De Goffert. Daar wil ik N.E.C. voor bedanken. De Nijmeegse club heeft alles in het werk gesteld om het uitvak voor deze wedstrijd weer te openen. De Tukkers zorgden opnieuw voor een geweldige sfeer. Het was mooi dat het team en de supporters samen de drie punten mee naar huis konden nemen.

Dit kalenderjaar presteert de ploeg van Ron Jans uitstekend. Na Ajax zijn we de beste presterende ploeg en dat is een compliment waard. De spelers en de staf zijn nog steeds 'hongerig' en weten wat er dit seizoen allemaal nog te winnen is. We zijn realistisch, we weten immers waar we vandaan komen, maar we zijn ook ambitieus. We kijken uit naar het laatste deel van het seizoen en dat begint volgende week vrijdag in De Grolsch Veste tegen Sparta Rotterdam. De laatste dagen gaat het hard met de verkoop van de kaarten, dus we kunnen ons na het weekend op gaan maken voor hopelijk opnieuw een mooie voetbalavond in een volle Grolsch Veste.

Oefenwedstrijd
Dit weekend is er geen competitievoetbal en daarom speelde FC Twente gistermiddag een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1). Helaas ontbrak Daan Rots, hij viel zaterdag uit met een enkelblessure. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij enkele weken uitgeschakeld is.

FC Twente Vrouwen – PSV in De Grolsch Veste
Op de een na laatste speeldag van het seizoen speelt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste thuis tegen PSV. Deze wedstrijd zou gespeeld worden op vrijdag 13 mei, maar is verplaatst naar zaterdag 14 mei (aanvang 14.00 uur). De strijd om de landstitel is ook dit seizoen zeer spannend en FC Twente Vrouwen kan in de race om het kampioenschap extra steun goed gebruiken. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Seizoenkaarthouders en leden van de Kidsclub en Young Reds kunnen online een gratis ticket bestellen en voor scholen en verenigingen geldt een speciaal groepstarief. Rondom de wedstrijd zijn er activiteiten voor jonge fans, kortom een voetbalmiddag voor de hele familie.
De selectie van FC Twente Vrouwen speelt vrijdag 22 april haar eerstvolgende competitieduel, dan komt sc Heerenveen naar Enschede. Een week later wacht opnieuw een duel op Sportcampus Diekman: thuis tegen vv Alkmaar. Afgelopen dagen speelden Marisa Olislagers, Kayleigh van Dooren, Caitlin Dijkstra en Kerstin Casparij met de OranjeLeeuwinnen en maakten Fenna Kalma, Kim Everaerts en Ella Peddemors deel uit van de selectie van Jong Oranje.

Mascotte Rossie verrast 12.000e jeugdlid van FC Twente
De Kidsclub en de Young Reds van FC Twente zijn er voor de jongere supporters van de club. Afgelopen week verwelkomden we het 12.000e jeugdlid van FC Twente, de 5-jarige Willem uit Hengelo. Mascotte Rossie ging naar de school van Willem en verraste hem in de klas met een speciaal welkomstcadeau. Daarnaast mag Willem bij de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard de wedstrijdmascotte zijn in De Grolsch Veste.

Trainersstaf FC Twente/Heracles Academie
De trainersstaf van de teams van de FC Twente/Heracles Academie voor het komende seizoen is compleet. Jord Roos, Nicky Kuiper, Thomas Tijhuis, Demian ten Broeke, Wouter Stronks, Sjoerd Overgoor, Daan Jalving, Kevin Swarthoff, Ellery Cairo en Berthil ter Avest blijven ook in het nieuwe seizoen trainer bij de Academie. Jouad Boufarra, Herman Kamminga en Dennis Telgenkamp zijn nieuw in de staf. Olivier Amelink, Mark Looms en Michel Veurink gaan de Academie verlaten.

Regiotoernooi
Zondag 24 april organiseert de FC Twente/Heracles Academie het Regiotoernooi. Tijdens het toernooi, dat wordt gehouden bij Oranje Nassau in Almelo, nemen de 52 clubs uit het Regioplan het tegen elkaar op. Met dit toernooi wil de Academie wat terugdoen voor de aangesloten partnerclubs uit de regio, de kinderen in de leeftijdscategorie onder 8 een sportieve dag bezorgen en een educatief programma verzorgen voor trainers en scheidsrechters van de amateurclubs.

Tot slot wil ik jullie allen een fijn Paasweekend wensen!

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur