Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagmiddag in Delden haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. De ploeg van trainer Joseph Oosting was op schot tegen Rood Zwart en scoorde zeventien keer.

20230708 Rood Zwart FCT oefen 28423

Nadat FC Twente maandag de voorbereiding op het seizoen begon met de eerste training, stond vandaag het eerste oefenduel op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de deze week overleden Theo Pahlplatz. Zo'n tweeduizend supporters waren zaterdagmiddag naar het Sportpark in Delden gekomen en zij zagen dat FC Twente onder tropische temperaturen op schot was. Na 45 minuten was de ruststand 0-10. Naci ĂśnĂĽvar en Sem Steijn waren samen goed voor de helft van de productie. Aan het begin van de tweede helft trad FC Twente aan met een nieuwe formatie. Ook na rust was de ploeg op schot en scoorde zeven keer (0-17).

20230708 Rood Zwart FCT oefen 28556

Komende week vervolgt FC Twente de voorbereiding met een trainingsweek in De Lutte. Komende zaterdag speelt FC Twente in Goor tegen het Odense BK.

Rood Zwart – FC Twente 0-17 (0-10)

12’ Ünüvar 0-1
17’ Smal 0-2
19’ Steijn 0-3
21’ Steijn 0-4
28’ Ünüvar 0-5
32’ Steijn 0-6
35’ Ribbers 0-7
37’ Van Wolfswinkel 0-8
42’ Van Wolfswinkel 0-9
45’ Rood Zwart e.d. 0-10
58' Ugalde 0-11
62' Vlap 0-12
77' Yegoian 0-13
79' Ugalde pen. 0-14
81' Ugalde 0-15
83' Vlap 0-16
85' Vlap 0-17

Scheidsrechter: Martijn Vos
Toeschouwers: 2.000

Opstelling FC Twente 1e helft: Tyton, Brenet, Hilgers, Driezen, Smal, Kjølø, Besselink, Steijn, ĂśnĂĽvar, Van Wolfswinkel, Ribbers.

Opstelling FC Twente 2e helft: El Maach; Iylia, Mesbahi, Kuster, M. Rots; Yegoian, Regeer, Vlap; D. Rots, Ugalde, Sybrandy.

Foto's: Bas Everhard & BSRAgency/OrangePictures