Eerste selectie zwotwe

FC Twente speelde vanmiddag een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het duel werd gespeeld in het Mac3Park Stadion en eindigde in 1-1.

20220414 PEC Zwolle FCT 17310
20220414 PEC Zwolle FCT 17358
20220414 PEC Zwolle FCT 17403
20220414 PEC Zwolle FCT 17545

Daan Rots ontbrak in Zwolle. De aanvaller viel zaterdag tijdens het duel met N.E.C. uit met een enkelblessure en is de komende weken niet inzetbaar is. FC Twente kreeg vroeg in de wedstrijd de eerste kans die meteen werd verzilverd. Denilho Cleonise kwam over de rechterkant van het veld goed opzetten en bezorgde de bal bij de tweede paal bij Manfred Ugalde. De spits schoot goed binnen. Halverwege de eerste helft kwam PEC Zwolle op gelijke hoogte.

20220414 PEC Zwolle FCT 17553
20220414 PEC Zwolle FCT 17579
20220414 PEC Zwolle FCT 17611
20220414 PEC Zwolle FCT 24440
20220414 PEC Zwolle FCT 24550

Vroeg in de tweede helft werd FC Twente enkele malen gevaarlijk. Zo werd een schot van Virgil Misidjan gepareerd door de doelman van Zwolle en even later was het Cleonise die de 1-2 kon maken, zijn schot ging net naast. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en Jeffrey de Lange voorkwam met een sterke redding dat Gabi Caschili de 2-1 maakte na rust.

Vanavond op het YouTube kanaal van FC Twente een samenvatting van het oefenduel.

PEC Zwolle - FC Twente 1-1 (1-1)

05’ Ugalde 0-1
24’ De Waal 1-1

Opstelling FC Twente 1e helft: De Lange, Troupée, Hilgers, Bruns, Pierie, Staring, Bosch, Vlap, Limnios, Ugalde, Cleonise.

Opstelling FC Twente 2e helft: De Lange, Troupee, Hilgers, Pierie, Smal, Sadilek (70' Brenet), Bosch, Vlap (70' Zerrouki), Misidjan, Ugalde en Cleonise.

Foto’s: Bas Everhard