Eerste selectie club

Beste supporters,

Zondagavond was reclame voor het voetbal. Aanstaand kampioen PSV en FC Twente trakteerden de supporters in het stadion en de maar liefst 1.3 miljoen tv-kijkers op een heerlijke wedstrijd. Met name in de tweede helft zat je op het puntje van je stoel. Iedereen was het er over eens dat PSV uiteindelijk gelukkig aan het langste eind trok. Als de ploeg van Joseph Oosting de laatste acht wedstrijden in deze vorm en met deze instelling de komende tegenstanders tegemoet treedt, wordt het een mooi eind van de competitie. Dit weekend is er in verband met interlandvoetbal geen programma in de Eredivisie. Zondag 31 maart is de eerstvolgende wedstrijd in De Grolsch Veste. De tegenstander is Heracles Almelo, de eerste van de acht.

Deze week maakte mijn voorganger Paul van der Kraan bekend dat hij binnenkort als adviseur aan de slag gaat bij Vitesse. Uiteraard hebben onze Raad van Commissarissen, Paul, Arnold en ik deze nieuwe situatie met elkaar besproken. Hij is immers ook nog adviseur bij ons. In de afgelopen vier maanden heeft Paul veel dossiers zorgvuldig overgedragen, enkele laatste dossiers worden op korte termijn overgedragen. Daarbij hebben we afgesproken dat Paul beschikbaar blijft voor persoonlijk advies.

Oefenwedstrijd tegen VfL Bochum
Zonder de internationals kwam FC Twente woensdag in actie tegen VfL Bochum. De wedstrijd tegen de Bundesliga club eindigde in een 0-2 overwinning voor de bezoekers. Na rust maakten enkele spelers van de Academie ook hun opwachting. De selectie heeft dit weekend geen programma en begint maandag de voorbereiding op het thuisduel met Heracles Almelo.

FC Twente Vrouwen op bezoek bij AZ
Dit weekend zijn alle wedstijden uit de Vrouwen Eredivisie live te zien op ESPN. Zaterdag speelt FC Twente Vrouwen in Alkmaar de belangrijke uitwedstrijd tegen AZ. Er wordt om 16.30 uur afgetrapt in het AFAS Stadion. De ploeg van trainer Joran Pot wil het verschil op de ranglijst met nummer twee Ajax minimaal gelijk houden en dan moet er gewonnen worden bij AZ.
Voor het nieuwe seizoen zijn twee nieuwe speelsters voor FC Twente Vrouwen aangetrokken. Rene Roord verwelkomde deze week Alieke Tuin en Charlotte Hulst in De Grolsch Veste. Beide speelsters maken na dit seizoen de overstap van Fortuna Sittard naar FC Twente.

Tijdstip FC Twente - FC Volendam vervroegd naar 14.30 uur
Het aanvangstijdstip van de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, op zondag 12 mei, is vervroegd naar 14.30 uur. Tijdens speelronde 33 van de Eredivisie stonden alle wedstrijden in eerste instantie gepland om 16.45 uur. Nu er geen Nederlandse clubs meer in Europa actief is, zijn alle wedstrijden die zondag vervroegd.

Twentse internationals in actie
Deze week verblijven diverse spelers van FC Twente bij nationale (jeugd)selecties. Max Bruns maakte gisteravond als basisspeler zijn debuut voor Jong Oranje, dat het in Nijmegen opnam tegen Noorwegen (1-2). Ook Youri Regeer maakt deel uit van de selectie en kwam na rust in actie tegen de Noren. Maandag speelt Jong Oranje in en tegen Moldavië.

Alfons Sampsted kan alsnog kwalificatie voor het EK afdwingen met IJsland. Sampsted kwam gisteren zelf niet actie tegen Israël, maar door de winst is IJsland nog altijd in de race voor een EK-ticket. Dinsdag speelt Sampsted met IJsland de play-off finale tegen Oekraïne.

Michal Sadilek speelt vanavond met Tsjechië een oefeninterland tegen Noorwegen. Dinsdag staat in eigen land de interland tegen Armenië op het programma. Younes Taha verblijft met het Olympisch elftal van Marokko deze week in Turkije voor een trainingsweek. Vanavond spelen zij tegen Oekraïne en dinsdag tegen Wales.

Mats Rots & Juliën Mesbahi spelen deze week met Oranje onder 18 in Spanje een vriendschappelijk vierlandentoernooi. Woensdag speelden zij tegen Duitsland (0-1 verlies), vanavond tegen Tsjechië en maandag tegen Engeland.

Passend Voetbal Evenement
Morgen wordt er een nieuwe editie gehouden van het ‘Passend Voetbal Evenement’. De spelers van Passend Voetbal (voorheen G-voetbal) van HVV Tubantia uit Hengelo treden aan in het shirt van FC Twente en spelen  tegen SDC ’12 uit Denekamp. De dag begint in De Grolsch Veste waar zij onder leiding van de coaches Jan van Staa en Rik Platvoet worden voorbereid op de wedstrijd. Twee keer per jaar organiseren we deze voetbaldag waarbij elke editie een ander Passend Voetbal-team centraal staat.

FC Twente/Heracles Academie
De FC Twente/Heracles Academie heeft voor komend seizoen twee nieuwe trainers verwelkomd. Niek Loohuis gaat de leiding krijgen over Onder 19, een nieuwe lichting binnen de Academie. Mathijs van de Beld wordt trainer van Onder 13. Voor Loohuis wordt het een terugkeer naar de Academie.  Hij doorliep als speler zelf de opleiding en was er na zijn actieve profcarrière jeugdtrainer. Afgelopen jaren was Loohuis trainer bij PEC Zwolle. Mathijs van de Beld komt over van sc Heerenveen waar hij sinds 2018 in diverse functies actief was binnen de jeugdopleiding.
Trainers Herman Kamminga en Jouad Boufarra nemen na dit seizoen afscheid van de FC Twente/Heracles Academie.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.