Eerste selectie utrtwe

FC Twente heeft zondagmiddag een nipte nederlaag geleden op bezoek bij FC Utrecht. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Sander van de Streek: 1-0.

20230416 FC Utrecht FCT 17498

In de eerste helft zag FC Twente twee doelpunten afgekeurd worden vanwege buitenspel, terwijl FC Utrecht voor rust gevaar stichtte met een snelle counter. Een aanvaller van Utrecht omspeelde weliswaar Lars Unnerstall, maar Julio Pleguezuelo voorkwam met kortdaad ingrijpen een tegendoelpunt.

In de tweede helft was het FC Twente dat het meest nadrukkelijk op zoek was naar een doelpunt. Dat leek twintig minuten voor tijd te resulteren in een treffer, maar ook dat doelpunt vond na ingrijpen van de VAR geen doorgang vanwege buitenspel. Enkele minuten daarna zette Sander van de Streek de thuisploeg op voorsprong met een afstandsschot. Het bleek de enige goal van de wedstrijd.

FC Utrecht - FC Twente 1-0 (0-0)

Scoreverloop
71' 1-0 Van de Streek

Scheidsrechter: Dennis Higler
Gele kaart: Misidjan, Van Wolfswinkel (FC Twente)

Opstelling FC Utrecht: De Keijzer, Klaiber, Van der Hoorn, Viergever, Van der Maarel, Brouwers, Toornstra (89' Ter Avest), Jensen (71' Bozdogan), Van de Streek, Douvikas (72' Dost), Boussaid (77' Descotte).

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pleguezuelo, Pröpper, Smal, Zerrouki, Vlap (76' Ugalde), Steijn (76' Sadilek), Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan.