Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Met een mooi schot zorgde Robin Pröpper zondagmiddag voor de drie punten tegen SC Cambuur. Het gebaar dat hij daarna als aanvoerder maakte door zijn aanvoerdersband in de kleuren van de vlag van Oekraïne omhoog te houden, maakte veel indruk. In het weekend dat de clubs in de Eredivisie het signaal gaven ‘stop de oorlog in Oekraïne’, was de reactie van Pröpper heel mooi. Het kwam recht uit zijn hart.

Zondagavond sluit FC Twente in Alkmaar de 26e speelronde in de Eredivisie af tegen AZ. Een mooi affiche tussen de nummer vier en vijf van de ranglijst. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt en ook nu wordt het team van trainer Ron Jans gesteund door een vol uitvak, 750 Tukkers zijn erbij. De steun en support is en blijft uniek. Vooraf mooie ingrediënten om uit te kijken naar een spannende voetbalavond, zeker nu FC Twente een uitstekende positie heeft voor een play-off plek. De selectie blijft ambitieus en wil ook kansrijk blijven voor de vierde plaats. Daarvoor is een goed resultaat bij AZ zeer gewenst.

Sem Steijn verwelkomd in De Grolsch Veste
Onze technische mensen zijn achter de schermen natuurlijk ook al druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen. Dinsdag hebben we Sem Steijn als nieuwe aanwinst verwelkomd in De Grolsch Veste. De 20-jarige aanvallende middenvelder komt komende zomer transfervrij over van ADO Den Haag en tekende deze week zijn contract bij FC Twente dat loopt tot 2025 met de optie voor nog een jaar.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen beleefde woensdag een teleurstellende bekeravond. De ploeg verloor met 1-5 van Ajax en strandde in de kwartfinale van het bekertoernooi. Zondag wacht al weer een nieuwe uitdaging voor FC Twente Vrouwen, dan komt Feyenoord naar Sportcampus Diekman. De strijd bovenin de Eredivisie is spannend, daarom zal het team erop gebrand zijn zich te herpakken na deze nederlaag.

Talent Group Twente verwelkomt 250e lid
Zondag na de wedstrijd tegen SC Cambuur hebben we het 250e lid van de Talent Group Twente (TGT) verwelkomd. Precies twee jaar na de oprichting van de businessclub voor jonge ondernemers werd deze bijzondere mijlpaal gevierd. Een ongekende groei in een periode die bepaald werd door de coronamaatregelen en waarin bijeenkomsten nauwelijks mogelijk waren. Namens de club wil ik de Talent Group Twente (TGT) van harte feliciteren met deze mijlpaal en de leden bedanken voor hun betrokkenheid.
Voor de leden van de TOS Businessclub hebben we afgelopen week ook weer een activiteit kunnen organiseren. Ruim honderd sponsoren waren aanwezig bij het TOS Wisseldiner in Restaurant Loetje in Enschede. Mooi dat we ook deze business-avonden voor onze sponsors weer kunnen houden en leden elkaar ook buiten de wedstrijden kunnen ontmoeten.

Future of Twente – Step Up Event
Future of Future organiseert komende maand, op een mooie Twentse locatie, het ‘Step up Event’. De hoofdsponsor van FC Twente Vrouwen houdt het evenement op 11 april, een samenwerking met de Twentse Vos. Een jaar geleden werd Future of Twente opgericht, een collectief van Twentse bedrijven dat staat en gaat voor meer vrouwelijk talent. Met het ‘Step up Event’ wil Future of Twente vrouwen uit het bedrijfsleven met elkaar in contact brengen.


Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur