Eerste selectie club

Beste supporters,

Zondagavond sluit speelronde 26 in de Eredivisie af met het mooie affiche PSV – FC Twente, de nummers een en drie van de ranglijst. Bijna 1.400 supporters reizen mee om onze spelers te ondersteunen, geweldig!

PSV en FC Twente troffen elkaar afgelopen januari nog tijdens een duel om de KNVB Beker. PSV won met 3-1. De ploeg van Joseph Oosting gaat alles in het werk stellen om nu wel een resultaat te halen. Het is een open deur om te stellen dat dat geen gemakkelijke opgave wordt. Met slechts drie gelijke spelen en geen enkele nederlaag is de titel voor de Eindhovenaren slechts een kwestie van tijd. We gaan proberen om die aanstaande titel zondag nog even wat verder uit te stellen. De  wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam biedt daarvoor perspectief. Met goed voetbal werd Sparta verdiend verslagen. De uitslag (2-1) was geen juiste afspiegeling van het wedstrijdverloop, FC Twente was veel beter. De vorige competitieronde stond het gehele betaald voetbal een minuut stil bij het overlijden van Kees Rijvers. Ook in De Grolsch Veste was er in het bijzijn van enkele familieleden van onze voormalige trainer en bondscoach een indrukwekkend eerbetoon.

FC Twente Vrouwen
De bekerwedstrijd tegen Feyenoord liep gisteravond uit op een teleurstelling voor FC Twente Vrouwen. De ploeg had graag ook dit seizoen voor bekersucces willen zorgen, maar moest in Rotterdam haar meerdere erkennen in Feyenoord. FC Twente Vrouwen verloor in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker met 3-0.  De focus van de ploeg zal nu volledig gericht zijn op de competitie.
Afgelopen zondag boekte FC Twente Vrouwen in de competitie een belangrijke zege. Lang leek het duel met PSV in een gelijkspel te eindigen, maar in de slotfase zorgde Elena Dhont voor een prachtige rentree. De aanvalster was lange tijd uit de roulatie vanwege een blessure en als invalster scoorde Dhont twee keer en zorgde dat de punten in Enschede bleven.
Dit weekend is er geen speelronde in de Vrouwen Eredivisie. FC Twente Vrouwen speelt zaterdag 23 maart de uitwedstrijd tegen AZ en zaterdag 30 maart speelt de ploeg thuis tegen ADO Den Haag.

Lucas Vennegoor of Hesselink tekent contract
Academie-speler Lucas Vennegoor of Hesselink heeft gistermiddag een contract getekend bij FC Twente. Op de dag dat hij achttien jaar werd zette hij zijn handtekening onder een verbintenis voor drie seizoenen. Het is mooi dat opnieuw een regionaal talent uit de Academie een contract tekent bij FC Twente en de kans krijgt de volgende stap te zetten richting zijn profcarrière.

Te gast op de kinderafdeling van het MST
Lars Unnerstall, Robin Pröpper, Alfons Sampsted, Michal Sadilek en Sem Steijn brachten gistermiddag een bezoek aan de kinderafdeling van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Jaarlijks bezoekt een aantal spelers samen met de FC Twente Kidsclub de kinderafdeling van het ziekenhuis in Enschede om de jonge patiëntjes een speciale middag te laten beleven. Ook dit jaar hadden zij diverse FC Twente-cadeautjes meegenomen.

Scoren in de wijk – TwenteFit
Met het project TwenteFit zet Stichting FC Twente, scoren in de wijk zich in voor mensen die een actievere en gezondere leefstijl willen realiseren. Een project gericht op supporters, maar ook op werknemers van bij FC Twente aangesloten sponsoren. Deze week is onze hoofdsponsor Elektramat samen met onze official partner ThermoSolutions aangesloten bij TwenteFit en vond er een kick-off plaats voor de deelnemers. De komende twaalf weken gaan zij onder leiding van de coaches van Scoren in de wijk aan de slag.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.