Eerste selectie emmtwe

FC Twente pakte zondagmiddag de volle winst in Emmen. Na afloop keken trainer Ron Jans, Robin Pröpper, Michel Vlap, Ramiz Zerrouki terug op de middag.

59228907 FC Twente

Ron Jans
“In de zeventigste minuut zat de wedstrijd een beetje op slot en dan is het heerlijk om de score vanuit een vrije trap in die fase te openen”, vertelt Ron Jans. “Daarna was het een gelopen koers. In de eerste helft begonnen we aardig, kregen we in het eerste kwartier goede kansen via Vaclav Cerny, maar ik vond onze intensiteit niet altijd 100%. Dat ging na rust beter.” Komende vrijdag speelt FC Twente weer thuis, dan komt N.E.C. naar Enschede. “We willen ongeslagen blijven in eigen huis en punten blijven pakken. We spelen ook nog uit tegen RKC en daar zit een trainer die mij op gaat volgen. Ik denk dat de jongens zich dan wel willen laten zien. Ik pak nog heel graag negen punten dit seizoen.”

Michel Vlap
Met nog twintig minuten te spelen opende Michel Vlap op mooie wijze de score. “De bal ging er lekker in”, vertelt hij. “Als je er vaak op traint creëer je een vaste trap. De jongens weten dat ik ‘m goed kan nemen, dan moet je hem ook een keer binnenschieten. Dat was nodig nu. In mijn tijd bij Anderlecht trainde ik er vaak op met Luc Nilis, van hem heb ik het nodige geleerd.” Na zijn goal en een assist op Cerny scoorde Vlap in de slotminuut opnieuw in Emmen (0-3). “Het heeft een tijd niet altijd meegezeten en dan moet je niet aan jezelf gaan twijfelen. Mijn omgeving heeft mij altijd gesteund en de supporters die verdienen ook de credits. Ik vind het prachtig om voor deze club te spelen. Nu moeten we doorgaan richting de play-offs en ik wil zo belangrijk mogelijk zijn voor FC Twente.”

Robin Pröpper
“Emmen-uit is een lastige wedstrijd, je weet waar ze nog voor vechten”, geeft Robin Pröpper aan. “In de eerste helft kwamen we in het begin voetballend wel tot kansen, maar was het ook over en weer. In de tweede helft hebben we een goede partij gespeeld.” In een fase dat Michel Vlap de score opende. “Michel is niet voor niets onze eerste vrije trappen-nemer vanaf die kant.”
“Europees voetbal halen is ons doel dit seizoen”, vervolgt Pröpper. “Het liefst rechtstreeks. Dat wordt sowieso lastig, maar dan moeten we er in de play-offs vol voor gaan. Daarin wil je zo goed mogelijk voor de dag komen, richting de play-offs wil je dan het goede gevoel vasthouden.”

Ramiz Zerrouki
“Het ging niet makkelijk vandaag”, keek Ramiz Zerrouki terug. “In de tweede helft ging het beter en dan breekt Michel Vlap de ban met een vrije trap. Daarna hebben we het volwassen uitgespeeld. Hij kan het en dat heeft hij vandaag laten zien.” Vanwege een breuk in zijn neus speelde Ramiz Zerrouki met een masker tegen FC Emmen. “Ik heb er nu twee keer meegetraind en een wedstrijd meegespeeld. Het is lastig met een masker spelen, je zicht is minder en het is warm eronder. Maar het is beter dan helemaal niet voetballen en dat je er zes weken uit ligt.” 

59228910 FC Twente

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.