Eerste selectie emmtwe

Zondag hervat FC Twente het seizoen in de Eredivisie met de uitwedstrijd tegen FC Emmen. In aanloop naar het duel de vooruitblik met trainer Ron Jans.  

Vrijdag werd de training verplaatst van de ochtend naar de middag. “Ramiz Zerrouki heeft in de wedstrijd tegen Sparta zijn neus gebroken en kon vanmorgen zijn op maat gemaakte masker ophalen”, vertelt Ron Jans. “De training hadden we voor elke andere speler ook verplaatst. Ramiz heeft afgelopen week niet met de groep getraind en kan nu met het masker op wel meetrainen. We moeten het nog uittesten, maar normaal gesproken moet hij hier zondag mee kunnen spelen.” 

Daar waar FC Twente een de hoogst mogelijke positie wil verwerven in de laatste weken van het seizoen, wil FC Emmen wegblijven bij de nacompetitie-plek. In de vorige speelronde won FC Emmen bij Heerenveen. “Emmen speelde in die wedstrijd een waardeloze eerste helft, draaide het na rust volledig om en won”, vervolgt Jans. “Emmen zal daardoor vertrouwen hebben. Zij spelen thuis en knokken om erin te blijven. In De Grolsch Veste deden we het heel goed tegen Emmen en als we nog iets willen, moeten we hen verslaan.” 

Selectie
Max Bruns en Anass Salah-Eddine, beiden hebben enkelklachten, zijn er zondag niet bij. Voor de rest kan Ron Jans over een fitte selectie beschikken. Ook Mees Hilgers is er weer bij. “Mees heeft een prima trainingsweek gehad en sluit weer aan. Dat is wel heel prettig”, aldus Jans.  

Zaterdagmorgen staat de afsluitende training in aanloop naar het uitduel met FC Emmen op het programma. 

FC Emmen – FC Twente, aanvang 12.15 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2. 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.