Eerste selectie

Julio Pleguezuelo speelt ook komend seizoen voor FC Twente. De 24-jarige Spaanse verdediger zette vandaag zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract, met de optie voor nog een seizoen.

Clipboard01 v2
Julio Pleguezuelo

“Ik voel me thuis bij FC Twente en ik ben blij met het vertrouwen dat de club in mij heeft”, vertelt Julio Pleguezuelo. “Ik werk hard om na mijn knieblessure terug te komen en kijk er naar uit om weer met de ploeg op het veld te staan.”

“De blessure die Julio begin dit jaar opliep was een flinke teleurstelling voor hem en het team”, vertelt Jan Streuer. “Julio is op de weg terug en we wilden hem graag voor FC Twente behouden. Hij is een speler met een goede mentaliteit en zeer betrokken bij de club. We hebben er vertrouwen in dat hij na zijn blessure sterk terugkeert om van waarde te zijn voor de ploeg.” 

Carrière Julio Pleguezuelo
Julio Pleguezuelo, geboren op Mallorca, speelde in de jeugd voor RCD Espanyol, Atlético Madrid en FC Barcelona. Op zestienjarige leeftijd maakte de verdediger de overstap naar Arsenal en speelde in de jeugdopleiding van de Premier League club. In de zomer van 2019 maakte Pleguezuelo de overstap naar FC Twente, hij speelde tot dusver 40 wedstrijden voor de Enschedese club en scoorde daarin een keer.