Eerste selectie adotwe

Ron Jans was na afloop van de twee wedstrijden tegen ADO Den Haag (2-4 zege) vooral tevreden over de tweede wedstrijd. Tijdens dat duel kwam het gevarieerd druk zetten van de ploeg volgens de trainer het beste naar voren. Dat ging in de eerste wedstrijd nog moeizaam.

50394111 FC Twente v2
Samenvatting - Oefenduel in Den Haag

"Ik ben het meest tevreden over het team van de laatste 45 minuten. Qua druk zetten vond ik dat zij het beter deden dan het team van de eerste wedstrijd. Er zat ook wat meer energie in. Het begon ook wat te regenen en het werd wat koeler, misschien hielp dat mee. Na de rust in de eerste wedstrijd en de gehele tweede wedstrijd waren we ook echt beter dan ADO Den Haag."

"Over de eerste helft van de eerste wedstrijd ben ik niet tevreden. Dat ging in een te laag tempo. Het druk zetten ging ook niet geweldig. Na de eerste 45 minuten deden we het wél heel goed. Toen kwamen we ook op voorsprong, maar daarna zien we toch ook dat het bij balverlies het goed is dat het nog voorbereiding is. Dan moet het beter staan."

Focus op twee onderdelen
De focus tegen ADO lag op het gevarieerd druk zetten, maar ook op gevarieerd aanvalsspel. "We zijn bezig om op twee manieren druk te zetten en niet één, zoals vorig seizoen. Dat heeft allemaal tijd nodig. Daar is de voorbereiding voor, het is dan ook logisch dat het gaat zoals het gaat. Daarnaast willen we tot gevarieerd aanvalsspel komen. Dat ging voor rust in de eerste wedstrijd niet goed, maar daarna wel. Alleen dan moet je in een aantal situaties nog afdrukken. We hadden wat dat betreft nog twee doelpunten meer moeten maken."

Steeds fitter
Ondertussen worden de spelers steeds fitter en kunnen ze uitkijken naar een paar mooie oefenwedstrijden. "Volgende week hebben we een wedstrijd tegen Arminia Bielefeld en ik denk dat een groot gedeelte van de groep dan al klaar is voor negentig minuten. Daarna hebben we ook Venezia en Lazio en daar geldt hetzelfde voor."

50394397 FC Twente min