Eerste selectie tweaja

Na de interlandweek hervat FC Twente dit weekend de competitie met de thuiswedstrijd tegen Ajax. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

“Een interessante en mooie wedstrijd”, omschrijft Oosting het duel van zondag. “Ajax is een topclub in Nederland, ik vind hen van het kaliber Fenerbahce. Zij hebben ook heel goede spelers en als die aanzetten kun je het daar heel erg lastig tegen krijgen. Ik vind dat wij een heel goed team hebben en wij kunnen het hen thuis heel lastig maken. Dat is voor ons een mooie uitdaging. Hoe goed zijn we aan de bal en wat doen we als we de bal niet hebben? Voor zowel Ajax als voor ons wordt het zondag een heel interessante wedstrijd.”

FC Twente kan met negen punten uit de eerste drie duels terug kijken op een goede start van het Eredivisie-seizoen. “Als je kijkt naar onze ontwikkeling in de manier van spelen zit daar een stijgende lijn in. Die lijn willen we doortrekken. We kunnen zondag laten zien hoe goed we zijn.”

Selectie FC Twente
Gijs Smal, Max Bruns en Joshua Brenet ontbreken vanwege een blessure. “Gijs heeft een terugslag in zijn herstel”, vertelt Oosting. “Dat gaat iets langer duren dan we hadden verwacht en Joshua is nog niet hersteld van de blessure die hij opliep tegen Zwolle. Bij Max moeten we per week kijken wat hij kan doen.”

FC Twente – Ajax, aanvang 14.30 uur, is live te zien op ESPN 3. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.