Eerste selectie

Na een week zonder competitievoetbal wordt het seizoen morgenavond hervat tegen Sparta Rotterdam. In aanloop naar het treffen blikt trainer Ron Jans vooruit op het duel in De Grolsch Veste.

Na de oefenwedstrijd van vorige week tegen PEC Zwolle pakte de ploeg van Ron Jans in het Paasweekend de voorbereiding op de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam weer op. “Het oefenduel van vorige week was wat gezapig, maar ik heb deze week op de training gemerkt dat de focus en concentratie weer toeneemt richting de wedstrijd. Het zag er goed uit, we hebben veel vertrouwen.”

"Het gaat erom dat we ons niveau halen"
Eerder dit seizoen won FC Twente op Het Kasteel met 0-1 van Sparta. “Op Fortuna Sittard vorige week na heeft geen enkele ploeg het dit seizoen makkelijk gehad tegen Sparta”, vervolgt Ron Jans. “Sparta heeft weinig goals tegen gekregen dit seizoen, ze zijn heel goed georganiseerd en spelen fysiek. Het wordt een stugge wedstrijd. Als je op voorsprong komt, verwacht ik dat we meer ruimte krijgen. Het is aan ons om in de flow door te gaan. We hebben het na een break al een paar keer laten zien dat we het kunnen, dat moet nu ook weer. Het gaat erom dat we ons niveau halen. Dan hebben we een goede kans om, met het publiek erachter, ook in deze wedstrijd een goed resultaat te halen.”

FC Twente – Sparta Rotterdam, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.