Eerste selectie rigtwe

FC Twente plaatste zich donderdagavond ten koste van Riga FC voor de play-offs van de UEFA Europa Conference League. Trainer Joseph Oosting was na afloop tevreden met het bereiken van de volgende ronde, maar zag wel een lastige wedstrijd.

"Ik ben heel erg blij met het resultaat. We kwamen hier niet naartoe met de gedachte dat het wel even zou lukken. We wisten dat het een vechtwedstrijd ging worden," aldus Oosting. Hij zag zijn ploeg voornamelijk voor rust moeite hebben. "Ik heb in de rust ook gezegd dat wij hen in hun spel hielpen door veel korte ballen te spelen, waardoor zij in de duels kwamen en in de omschakeling gevaarlijk werden."

"In de eerste helft vond ik dat er veel ruimte lag voor een crossbal van Robin Pröpper naar Daan Rots. Daar lag de ruimte, maar daar kwamen we vaak niet. Na het geweldige doelpunt van Daan vond ik ons gewoon beter en liepen we uit naar een mooie 0-3 overwinning. We hebben een kleine groep en moeten hier en daar wel eens wat wisselingen doorvoeren, dus ik vind dat wij het prima hebben gedaan."

Oosting doelde daarmee onder andere op de reserverollen van Michel Vlap en Sem Steijn. "Zij zouden eigenlijk spelen, maar waren allebei na de training niet helemaal fit. Voor deze wedstrijd hadden we fitte spelers nodig. Ik heb met hen gezeten en in overleg met de fysio's besloten om hen niet te laten starten. We reizen veel, spelen veel, en dan krijg je te maken met fysieke klachten. Dat is ook normaal. Je moet op de toppen van je kunnen presteren, en dat is aankomende zondag weer het geval."

60604633 FC Twente

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.