Supporters Eerste selectie

Beste supporters,

“Gevallen en weer opgestaan, Twente komt eraan”, met deze indrukwekkende sfeeractie werd zaterdagavond in De Grolsch Veste de avond tegen PSV geopend. Het voorprogramma was even zo spectaculair als de wedstrijd en na afloop vochten de gevoelens van teleurstelling en trots om voorrang. We hebben al het nodige met elkaar meegemaakt in De Grolsch Veste, maar FC Twente – PSV van dit seizoen zal iedereen zich nog lang heugen.
Lang kunnen we niet bij de wedstrijd stil blijven staan. Morgenavond wacht in Nijmegen de uitwedstrijd tegen N.E.C. Door de twee verliespunten tegen PSV zal de ploeg absoluut een resultaat willen behalen om mee te kunnen blijven doen voor rechtstreekse plaatsing van Europees voetbal.
De planning is dat dit weekend het uitvak in Nijmegen weer open gaat voor supporters van de bezoekende club. Hopelijk krijgen we vandaag groen licht, zodat onze supporters erbij kunnen zijn in De Goffert.

Ergernissen
Onlangs hebben we in deze wekelijkse nieuwsbrief enkele incidenten en ergernissen rondom onze thuiswedstrijden onder de aandacht gebracht. Ondanks de prachtige sfeer en ambiance hebben we zaterdag te maken gehad met vervelende situaties, zoals het gooien van bekers drank, vernielingen in de verschillende ruimtes, openbaar dronkenschap en ander gedrag waar we als club strenger tegen willen optreden. We hebben reeds maatregelen genomen, maar dit is blijkbaar te weinig. We ontvangen elke wedstrijd bijna 30.000 supporters in De Grolsch Veste en we willen iedereen een veilige omgeving bieden. Het kan niet zo zijn dat dit door het wangedrag van enkelingen wordt verpest. Richting de volgende thuiswedstrijd volgt hierover meer informatie.

FC Twente Vrouwen
Renate Jansen en Bente Jansen spelen ook komend seizoen voor FC Twente Vrouwen. Beide speelsters hadden een aflopend contract bij de club en de optie voor een extra seizoen is gelicht. Deze week heeft Ella Peddemors een nieuw contract getekend bij FC Twente Vrouwen. De 19-jarige Enschedese speelster verlengde haar contract met twee jaar. De jeugdinternational verblijft net als haar teamgenoten Fenna Kalma en Kim Everaerts bij Jong Oranje en treft deze week de leeftijdsgenoten uit Engeland. Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra, Marisa Olislagers en Kayleigh van Dooren maken deel uit van de selectie van Oranje Leeuwinnen en spelen vanavond in Groningen tegen Cyprus. Dinsdag speelt Oranje Vrouwen in Den Haag vriendschappelijk tegen Zuid-Afrika.

Jeugdinternationals
Diverse spelers van de FC Twente/Heracles Academie maken deze periode deel uit van Oranje-jeugdteams. Daar zijn afgelopen week weer vier spelers bijgekomen. Julien Mesbahi en Mats Rots nemen met Oranje onder 16 jaar deel aan een internationaal toernooi in Frankrijk en Tim Geypens en Jort Ribbers werken komende week met Oranje onder 18 een tweedaagse stage af en oefenen tegen België.

Het elftal van 1972
In 1972 vestigde FC Twente een bijzonder record. Het team kreeg over 34 competitieduels slechts 13 doelpunten tegen. Vijftig jaar later is het record van de minste tegendoelpunten in een seizoen nog altijd in handen van FC Twente. Die periode maakte de club historische momenten mee en het is mooi dat dit record aan deze generatie FC Twente-spelers verbonden blijft. Bij de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn de spelers van 1972 te gast in De Grolsch Veste.

Retrojacks
Morgen kunnen de supporters, die hun seizoenkaart voor dit seizoen hebben verlengd, het speciale FC Twente retrojack afhalen bij De Grolsch Veste. Afgelopen week hebben alle supporters een e-mail met informatie ontvangen. Voor de onvoorwaardelijke steun in de coronaperiode willen we de supporters iets extra’s geven. Daarom is er een uniek retrojack ontworpen, een limited edition.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur