Eerste selectie

Ron Jans en Michel Vlap hebben donderdag in de play-offs van de UEFA Europa Conference League een FC Twente gezien dat er alles aan heeft gedaan om de groepsfase te bereiken. Het 0-0 gelijkspel was na de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd uiteindelijk niet genoeg.

55848533 FC Twente
55848534 FC Twente
55848537 FC Twente
55848538 FC Twente
55848541 FC Twente

"Deze wedstrijd is in 0-0 geëindigd, omdat beide ploegen een fantastische keeper hebben", begint Ron Jans zijn analyse van de remise. "Het was een intense wedstrijd met kansen over en weer, waarbij het initiatief meer bij ons lag. We hebben onze momenten gehad en afgedwongen om op 1-0 te komen. In de slotfase komen we een paar keer goed weg, maar in de slotseconden pakte hun keeper de bal fantastisch. Anders heb je gewoon een verlenging met een man meer. Dan is er de kans dat je alsnog doorgaat. We hebben eraan geroken."

"Als je kijkt waar de angel ligt dat je niet door bent, dan is dat niet vanavond, maar dan is dat de eerste helft in Firenze. We hebben niet van de eerste de beste verloren", aldus Ron Jans, die genoten heeft van een volle Grolsch Veste. "Het is echt immens om hier te mogen spelen. Het is geweldig. Aan ons is het dan om onze stinkende best te doen om voor FC Twente te voetballen."

Michel Vlap: "Jammer dat het hier eindigt"

In de eerste helft had Michel Vlap de openingstreffer op zijn schoen. "De bal kwam voor mijn voeten na een kopbal van Mees. Voor mijn gevoel kon het niet beter dan ik deed, maar blijkbaar verdedigen spitsen ook mee op de doellijn", zegt Vlap, die baalt van de uitschakeling. "We hebben elk moment dat we konden vinden afgejaagd. We klapten erop. We hebben gestreden voor elke meter. Het is jammer dat het hier eindigt. Ik heb genoten van de sfeer. Je hoopt natuurlijk dat je hier ook in de groepsfase had mogen spelen."

Foto’s: Anja Veurink & OrangePictures

AVE 7560 v2
AVE 7681
AVE 7808 v2
AVE 7831 v2
VEU 4346 v2
VEU 4391 v2