FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zondagavond gewonnen van AZ. Op Sportpark Schreurserve won de ploeg van Joran Pot uiteindelijk met 2-1.

Na meerdere kansen van FC Twente opende Ziemer na een kwartier spelen de score. De Amerikaan kopte een afgemeten voorzet van Renate Jansen binnen zette daarmee FC Twente op voorsprong. Ella Peddemors liet zich na het doelpunt twee keer gelden. Ze zag haar eerste poging gered worden door Liefting, en twee minuten later spatte haar afstandsschot uiteen op de lat. In de 24e minuut breidde FC Twente de voorsprong uit. Een vrije trap van Liz Rijsbergen werd binnen gekopt door Marit Auée. Kort daarna leidde een fout achterin bijna tot een treffer van AZ, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

In de tweede helft kreeg FC Twente in de eerste fase meerdere kansen op de score uit te breiden. Zo zag Peddemors haar schot over gaan en belandde een vrije trap van Olislagers op de lat. Na meerdere mogelijkheden van FC Twente was het uiteindelijk AZ dat in de slotfase de aansluitingstreffer maakte via Van Lunteren. De zege kwam verder niet meer in gevaar waardoor FC Twente drie punten kon bijschrijven.

FC Twente Vrouwen - AZ 2-1 (2-0)

• 15' 1-0 Ziemer
  • 24' 2-0 AuĂ©e
  • 88' 2-1 Van Lunteren

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Vliek, AuĂ©e (78' Kerkdijk), Dijkstra, Olislagers, Van Ginkel, Peddemors (65' Te Brake), Kaptein, Rijsbergen, Ziemer, Jansen.

Foto's: OrangePictures