FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen is ook na de achtste competitiewedstrijd van dit seizoen nog foutloos. De ploeg van trainer Joran Pot won vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 4-0. Ella Peddemors was voor rust trefzeker. In de tweede helft scoorden Liz Rijsbergen tweemaal en Taylor Ziemer.

62498334 FC Twente v2
62498335 FC Twente v2
62498355 FC Twente
62498438 FC Twente v2
62498439 FC Twente
62498440 FC Twente v2

FC Twente Vrouwen opende goed in haar thuiswedstrijd tegen nieuwkomer FC Utrecht. Ella Peddemors was gevaarlijk met een schot dat net naast ging en Caitlin Dijksta had van afstand geen geluk met haar inzet. Halverwege de eerste helft opende Peddemors de score (1-0). De middenveldster, die als jeugdspeelster uitkwam voor cvv Sparta Enschede, kwam oog-in-oog te staan met de keepster van FC Utrecht en schoot hard binnen op het voor haar bekende sportpark. Taylor Ziemer had een minuut later de 2-0 op de schoen, maar schoot op de paal. FC Twente Vrouwen bleef de boventoon voeren en in de slotminuut van de eerste helft scoorde Peddemors opnieuw, dit keer stond ze echter buitenspel.

Vroeg in de tweede helft had FC Twente de voorsprong uit kunnen breiden via Wieke Kaptein en Peddemors, maar de keepster van de gasten brachten redding. Na ruim een uur spelen leek FC Twente op 2-0 te komen via Dijkstra, echter stond de verdedigster buitenspel. Twee minuten later was het wel raak. Liz Rijsbergen kopte een voorzet van Renate Jansen goed binnen (2-0). De zesde treffer van dit seizoen van de spits. Direct daarna besliste Rijsbergen de wedstrijd. Met wat hulp van de Utrechtse defensie scoorde zij opnieuw (3-0). Taylor Ziemer was niet veel later succesvol in een scrimmage voor het doel (4-0).

De eerstvolgende wedstrijd van FC Twente Vrouwen is zondag 10 december. Dan komt AZ naar het sportpark van cvv Sparta Enschede.

FC Twente Vrouwen – FC Utrecht 4-0 (1-0)

26’ Peddemors 1-0
72’ Rijsbergen 2-0
75’ Rijsbergen 3-0
79’ Ziemer 4-0

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Dijkstra, Olislagers, Peddemors, Van Ginkel (82’ Te Brake), Jansen (73’ Everaerts), Vliek, Rijsbergen (82’ Kroese), Kaptein, Auée (82’ Kerkdijk), Ziemer (87' Verdaasdonk).

Foto's: OrangePictures & KNVB