Eerste selectie

In de week van de interlandwedstrijden speelde FC Twente woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen VfL Bochum. Het treffen met de Bundesliga club eindigde op het Trainingscentrum in Hengelo in een 0-2 zege voor de bezoekers.

DVS08510

Na een minuut spelen kreeg Myron Boadu direct een grote kans op de openingstreffer. Na een lange bal van doelman Tyton kwam Boadu oog-in-oog met de Duitse goalie die de 1-0 voorkwam. Enkele minuten later kwam het eerste gevaar van Bochum met een schot van afstand de lat, maar in de elfde minuut was het wel raak: 0-1. Wittek scoorde met een volley vanaf de rand van de zestien. FC Twente kreeg via onder meer Van Bergen en Salah-Eddine kansen op de gelijkmaker, tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

Direct na rust was Sem Steijn dichtbij de 1-1. In de uitbraak kwam Steijn er uit met Boadu goed uit, in de zestien was het opnieuw de doelman die een Twentse treffer voorkwam. In het verloop van de tweede helft hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht en zorgden enkele aanvallen van FC Twente, onder meer via Van Bergen, voor gevaar voor het Duitse doel. In de slotminuut van de wedstrijd scoorden de bezoekers de 0-2.