Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagavond een goede zege geboekt op Sparta Rotterdam. In De Grolsch Veste won de ploeg met 2-1. Daan Rots was voor rust trefzeker, in de tweede helft scoorde Myron Boadu.

65184449 FC Twente

Voorafgaand aan de wedstrijd met Sparta Rotterdam werd stil gestaan bij het overlijden van erelid en oud-trainer Kees Rijvers. Ter nagedachtenis werd een minuut stil gehouden in De Grolsch Veste.

Na een gelijkopgaande openingsfase zorgde Daan Rots met een kopbal voor de 1-0. Michel Vlap bracht de bal goed in de zestien en Rots kon goed binnenkoppen. Een mooi begin van de wedstrijd. Na enkele goede mogelijkheden via onder andere Vlap en Van Wolfswinkel kreeg FC Twente vijf minuten voor rust de beste kansen op de voorsprong te verdubbelen. Michal Sadilek raakte met een fraai schot van de afstand de paal, waarna Joshua Brenet in dezelfde aanval via de grond de bal tegen de lat kopte. Gevaarlijke momenten voor het Sparta-doel, maar het bleef 1-0 na 45 minuten.

Na rust ging FC Twente verder waar het in de eerste helft gebleven was; op zoek naar een tweede Twentse treffer. De druk op het doel van Sparta nam toe en Vlap had na een uur spelen de beste mogelijkheid. In de uitbraak moest hij zijn meerdere erkennen in doelman Olij. FC Twente bleef het initiatief houden en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 2-0. Invaller Myron Boadu stond net in het veld toen hij na een fraaie aanval de bal meekreeg van Anass Salah-Eddine en oog-in-oog met Olij scoorde. In de slotfase bracht Sparta de spanning terug in de wedstrijd. Met een schot van net buiten de zestien wist Pelle Clement de 2-1 te scoren. De zege kwam niet meer in gevaar, waardoor de drie punten in Enschede bleven.