Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagavond in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard verloren. De Limburgers wonnen met 1-2, een stand die bij rust al op het scorebord stond. Ricky van Wolfswinkel scoorde voor FC Twente.

20220507 FCT Fortuna Sittard 21382
54433448 FC Twente
20220507 FCT Fortuna Sittard 21436
20220507 FCT Fortuna Sittard 21459

FC Twente trad tegen Fortuna Sittard aan zonder Michal Sadilek, de middenvelder ontbrak wegens ziekte. Hij werd vervangen door Jesse Bosch. Voorin was er een basisplaats voor Vaclav Cerny. Hij verving Virgil Misidjan.

Na een openingsfase met geen mogelijkheden voor beide ploegen scoorden de Limburgers na 25 minuten via Zian Flemming de 0-1. Binnen enkele minuten kreeg Ricky van Wolfswinkel de kans om de 1-1 te scoren, maar hij schoot de bal uit een voorzet tegen de lat. Nadat Vaclav Cerny met een gevaarlijk schot voorlangs voor nog meer dreiging zorgde, scoorde Ricky van Wolfswinkel kort daarna zijn zestiende competitiegoal van dit seizoen (1-1). Een doelpunt dat over de linkerflank goed werd voorbereid door Zerrouki en Limnios met de assist. Een tussenstand die ook de ruststand leek te worden, maar Flemming schoot uit de bal uit een vrije trap achter Unnerstall (1-2).

20220507 FCT Fortuna Sittard 12755

FC Twente ging direct in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg zette de defensie van Fortuna onder druk en kreeg via Cerny de beste kans, zijn schot kwam tegen de lat. Ook Limnios kwam na goed terugleggen van Van Wolfswinkel in uitstekende positie. Zijn inzet ging over het doel van Fortuna. Net als een schot van Van Wolfswinkel en een bal van invaller Manfred Ugalde. De gevaarlijke momenten in de zestien van de bezoekers stapelden zich op, maar het verdiende doelpunt bleef uit. Ook in de acht minuten durende extra tijd werd er niet meer gescoord, zodat FC Twente de eerste thuisnederlaag sinds eind oktober leed.

54434502 FC Twente

Komende woensdag speelt FC Twente opnieuw in De Grolsch Veste. Dan komt FC Groningen op de een na laatste speeldag van het seizoen naar Enschede.

FC Twente – Fortuna Sittard 1-2 (1-2)

Scoreverloop
25’ Flemming 0-1
37’ Van Wolfswinkel 1-1
42’ Flemming 1-2

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Gele kaart: Brenet, Cerny, Pröpper (FC Twente), Samaris, Flemming, Cox, Gladon, Seuntjens (Fortuna Sittard)
Toeschouwers: 29.500

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pröpper, Pleguezuelo, Smal, Zerrouki, Bosch (68' Ugalde), Vlap, Limnios, Van Wolfswinkel, Cerny (75' Misidjan).

Opstelling Fortuna Sittard: Van Osch, Angha, Duarte, Flemming, Seuntjens, Gladon (75' Benschop), Pinto, Tekie, Samaris, Cox (75' Ferati), Noslin (46' Semedo).

Foto’s: Bas Everhard & Orange Pictures