Eerste selectie rigtwe

FC Twente heeft zich donderdagavond geplaatst voor de play-offs van de UEFA Europa Conference League. Na vorige week al met 2-0 te hebben gewonnen van Riga FC, won het de return met 0-3 dankzij doelpunten van Daan Rots, Gijs Besselink en Naci Unuvar.

60604853 FC Twente
image00001 1
60604637 FC Twente

Trainer Joseph Oosting had voor de return in Letland een basisplaats ingeruimd voor Youri Regeer. Naast hem stonden Michal Sadilek en Mathias Kjolo op het middenveld, wat betekende dat Michel Vlap en Sem Steijn genoegen moesten nemen met een plek op de bank.

Riga FC startte de wedstrijd vol enthousiasme, met als doel FC Twente onder druk te zetten. Dit had in het eerste kwartier het gewenste effect voor het thuisteam. De eerste waarschuwing kwam al in de openingsminuut met een schot van Brian Pena. Lars Unnerstall bracht redding met zijn vuisten en had na elf minuten ook een antwoord op de grootste kans van de eerste helft. Ditmaal voorkwam de doelman een doelpunt bij een poging van Anthony Contreras.

Twente wist de energieke beginfase van Riga zonder schade door te komen en begon zich vaker in de buurt van het strafschopgebied van de tegenstander te bevinden. Dit resulteerde echter niet in grote kansen voor rust. Het ontbrak voornamelijk aan de juiste pass in de beslissende fase. Manfred Ugalde dacht nog wel te kunnen profiteren van een rebound na een afstandsschot, maar gleed uit op het moment van schieten.

60605192 FC Twente

In de tweede helft voltrok zich een rustige openingsfase. Uitgerekend in die fase sloeg Daan Rots toe met een prachtig doelpunt. De vleugelaanvaller koos voor een schot uit stand. Zijn poging van ruime afstand viel via de onderkant van de lat fraai binnen in de bovenhoek. De treffer van Rots was voor Riga het signaal om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een snelle gelijkmaker. Goed verdedigend werk van FC Twente voorkwam dat.

Riga voerde een klein half uur voor het einde vier wissels tegelijk door om de wedstrijd weer terug in handen te krijgen, maar echt gevaar leverde dat niet op. In de slotfase mochten onder anderen Gijs Besselink en Naci Unuvar hun opwachting maken. Beide invallers bekroonden hun invalbeurt met hun eerste doelpunten voor FC Twente: 0-3. Besselink schoot van afstand hard en laag raak, terwijl Unuvar de keeper kansloos liet met een bekeken schuiver.

Dankzij de 0-3 zege in Riga plaatst FC Twente zich voor de play-offs ronde van de UEFA Europa Conference League.