Eerste selectie tweexc

FC Twente heeft vrijdagavond een 4-2 zege behaald op Excelsior. In De Grolsch Veste kwamen de bezoekers vroeg op een 0-2 voorsprong, maar de ploeg van trainer Joseph Oosting knokte zich terug en pakte de volle winst.

62921145 FC Twente

FC Twente keek na een klein kwartier spelen tegen een 0-2 achterstand. De Rotterdammers sloegen twee keer toe in een paar minuten tijd, waardoor FC Twente in de achtervolging moest. Halverwege de eerste helft moest Excelsior met tien man verder, Zagre kreeg rood na een overtreding op Daan Rots. FC Twente ging op jacht naar de aansluitingstreffer, Joshua Brenet en Younes Taha kwamen  in de ploeg, en in blessuretijd van het eerste bedrijf was het Manfred Ugalde die FC Twente naar de 1-2 kopte.

Na rust ging FC Twente verder, op zoek naar een tweede treffer en meer. Na een klein uur spelen ging de bal op de stip en Ricky van Wolfswinkel verzilverde deze kans (2-2) in zijn honderdste officiële wedstrijd voor FC Twente. De kansen stapelden zich op voor en met nog tien minuten te spelen scoorde Van Wolfswinkel zijn zevende treffer van dit seizoen. Younes Taha bekroonde de avond met een prachtige goal. Taha draaide vanaf rechts naar binnen en schoot van afstand heel hard binnen (4-2).

FC Twente – Excelsior 4-2 (1-2)

09’ Parrott 0-1
13’ Nieuwpoort 0-2
45+1’ Ugalde 1-2
59’ Van Wolfswinkel pen. 2-2
80’ Van Wolfswinkel 3-2