Eerste selectie psvtwe

Na een sterk optreden in Eindhoven heeft FC Twente zondagavond bij PSV niet voor een verdiend resultaat kunnen zorgen. In de laatste seconden van de wedstrijd trok de thuisploeg de wedstrijd alsnog naar zich toe (1-0).

BE26364

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut applaus gehouden, ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Kees Rijvers. De oud-trainer heeft veel betekend voor beide clubs.

Na de openingsfase waarin PSV via Luuk de Jong de kans kreeg op de 1-0, hij schoot op de paal, kwam FC Twente steeds beter in de wedstrijd. De ploeg kwam er een aantal keer gevaarlijk uit waarbij het PSV terugdrong. De 1.400 meegereisde FC Twente-supporters zagen een steeds boeiend wordende wedstrijd tussen de nummer een en drie van de Eredivisie.

FC Twente kwam sterk uit de kleedkamer in de tweede helft en leek uit een corner op voorsprong te komen. Myron Boadu kopte raak, maar arbiter Kooij zag een overtreding. Met een paar goede reddingen hield Unnerstall zijn ploeg op de been en kreeg FC Twente aan de andere kant nieuwe mogelijkheden om de score te openen. Michel Vlap en Ricky van Wolfswinkel stonden aan het eind van de aanvallen, waarbij ook af en toe wat geluk ontbrak om succesvol te zijn. Het spel golfde op een neer en ook PSV zorgde via de voorwaartsen voor gevaar. Richting de slotfase nam de spanning toe in het Philips Stadion. FC Twente bleef op zoek naar de treffer en Sem Steijn kreeg vijf minuten voor tijd een grote kans, maar zijn schot werd verwerkt tot corner.

Beide ploegen legden zich niet neer bij een puntendeling. Luuk de Jong kopte raak, werd terug gevlagd voor buitenspel en de grootste kans was voor Mitchell van Bergen. De aanvaller brak uit en oog-in-oog met de PSV-goalie kon Van Bergen niet afronden. Het duel leek in een 0-0 gelijkspel te eindigen, maar in de laatste seconden van de wedstrijd was het geluk toch aan de zijde van de thuisploeg. Pepi scoorde de 1-0. Daarmee kreeg FC Twente niet waar het vanavond in Eindhoven recht op zou hebben.