Eerste selectie Supporters club

Beste supporters,

Na een weekend zonder competitievoetbal maakt de Eredivisie zich op voor de laatste vier competitiewedstrijden van het seizoen 22/23. De kampioen en de twee rechtstreekse degradanten staan min of meer vast, maar voor veel clubs staat nog veel op het spel. Dat geldt ook voor FC Twente. Door de achterstand van acht punten op AZ lijkt rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal een lastig karwei. Toch zal de ploeg van Ron Jans alles in het werk stellen om de komende vier wedstrijden het maximale aantal punten te halen. Hierna zal blijken welke plek dit oplevert op de ranglijst. Plaatsing voor de play-offs is gegarandeerd. Zondag wacht met FC Emmen een tegenstander die probeert weg te blijven bij plek 16, de positie die nacompetitie betekent. 

Akkoord met Feyenoord over Ramiz Zerrouki
Vanmorgen is bekend geworden dat we met Feyenoord een akkoord hebben bereikt over een transfer van Ramiz Zerrouki komend seizoen naar de Rotterdamse club. Nadat afgelopen zomer en in de winterstop geen akkoord werd bereikt, is er nu wel een overeenkomst. De transfer van Ramiz Zerrouki naar Feyenoord wordt later definitief afgerond.

FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste tegen Feyenoord
Na de teleurstellende nederlaag bij Ajax werd FC Twente Vrouwen afgelopen weekend op de ranglijst gepasseerd door de Amsterdammers. Met nog een wedstrijd te spelen in de Vrouwen Eredivisie heeft FC Twente Vrouwen een punt achterstand op Ajax. Het veroveren van de landstitel heeft FC Twente Vrouwen niet meer in eigen hand, maar de ploeg zal er komende zondag tegen Feyenoord alles aan doen om te profiteren van een eventuele misstap van Ajax bij PEC Zwolle.
FC Twente Vrouwen – Feyenoord wordt zondag in De Grolsch Veste gespeeld en begint om 14.30 uur. Er zijn inmiddels zo’n 4.000 kaarten verkocht. Seizoenkaarthouders kunnen online een gratis kaart bestellen via www.fctwente.nl/tickets. 

Seizoenkaart verlengperiode loopt tot en met woensdag
Supporters die hun seizoenkaart nog niet hebben verlengd, kunnen dit tot en met komende woensdag doen. De afgelopen weken hebben tot dusver zo’n 17.500 supporters hun kaart verlengd, dit aantal is vergelijkbaar met vorig jaar op dit moment. Wil je je stoel behouden, vergeet de komende dagen dan niet te verlengen. Dat kan via de website, maar ook bij de receptie van De Grolsch Veste. Niet-verlengde-plekken worden vanaf 23 mei aangeboden aan supporters die op de wachtlijst staan.

Nieuwe leden Talent Group Twente 
Talent Group Twente, de businessclub voor jonge ambitieuze ondernemers, heeft deze week zestien nieuwe leden verwelkomd. Deze week was er voor de nieuwe leden een kennismakingsbijeenkomst in De Grolsch Veste. Afgelopen seizoen was de TGT met 275 leden uitverkocht en was er een wachtlijst. Onder meer door een doorgroei van leden die overstapten naar de TOS ontstond er ruimte binnen de TGT.

Trainersstaf FC Twente/Heracles Academie
De trainersstaf van de FC Twente/Heracles Academie voor het seizoen 2023/2024 is compleet. De afgelopen weken zijn de verbintenissen van meerdere trainers verlengd waardoor er geen wijzigingen plaatsvinden in de trainersstaf. Alle stafleden binnen de Academie blijven binnen dezelfde leeftijdscategorie actief als waarin ze het huidige seizoen trainer zijn.

FC Twente Vrouwen ambassadeur van Stichting GOAL
FC Twente Vrouwen wordt ambassadeur van Stichting GOAL. Zij gaat haar medewerking verlenen aan sportactiviteiten voor bewoners van De Twentse Zorgcentra. Afgelopen jaren verleende FC Twente Vrouwen reeds haar medewerking aan sportactiviteiten op bijvoorbeeld ’t Bouwhuis in Enschede. Dat gaat de komende jaren een vervolg krijgen. Zondag wordt de samenwerking op een speciale manier afgetrapt. Voorafgaand aan FC Twente Vrouwen - Feyenoord verzorgen bewoners van De Twentse Zorgcentra samen met de speelsters de line-up. 
FC Twente heeft met Stichting GOAL op verschillende vlakken al een samenwerking. Zo wordt sinds 2005 samen met hen het Sander Boschker-toernooi gehouden.  Volgende week staat een nieuwe editie van dit inmiddels niet meer weg te denken evenement op de agenda. 

eDivisie Finals
Milan Looper en Brent Weerink, de eSporters van FC Twente, maken zich op voor de KPN eDivisie Finals die morgen plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht. Samen met zeven andere Eredivisie-clubs strijden zij om de titel en een totale prijzenpot van €50,000. Bovendien kunnen zij een ticket bemachtigen voor het wereldkampioenschap. Veel succes mannen!

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.