Eerste selectie Supporters hertwe

Beste supporters,

We staan aan de vooravond van een spannend voetbalweekend. Morgenavond staat in Almelo de wedstrijd tegen Heracles op het programma en de ploeg van trainer Ron Jans is er alles aan gelegen de goede lijn door te trekken. De positie op de ranglijst maakt rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal tot een serieus doel. De spelers zijn gretig en ze willen zichzelf graag belonen de komende weken. Helaas moeten we onze supporters in het uitvak van Erve Asito missen, we hadden hen er graag bij gehad.

Sparta-thuis
In aanloop naar de wedstrijd van vorige week tegen Sparta hebben we aandacht gevraagd voor de diverse misdragingen rondom de thuisduels van de laatste tijd. Dan hebben we het niet alleen over het gooien van drinkbekers, maar ook over vernielingen en vechtpartijen. De incidenten in De Grolsch Veste waren tegen Sparta gelukkig een stuk minder dan de laatste wedstrijden; we hebben nog wel zeven supporters het stadion uitgezet die tijdens de wedstrijd met bier gooiden. Rondom de wedstrijden blijven we hier aandacht voor vragen, en wij vragen jullie om ons daarbij te ondersteunen. 

Sander Boschker toernooi
Afgelopen maandag namen tientallen bewoners van de Twentse Zorgcentra op het Trainingscentrum deel aan het Sander Boschker toernooi. Sinds 2005 is het toernooi een traditie bij FC Twente. Samen met de complete eerste selectie en met familie en vrienden langs de kant beleefden de bewoners een bijzondere voetbalmiddag. Het toernooi kon de laatste twee jaar niet worden gehouden en daarom was het voetbalplezier deze editie misschien wel extra groot.

FC Twente Vrouwen
Fieke Kroese en Sophie te Brake maken komende zomer de overstap van het beloftenteam naar FC Twente Vrouwen. De twee talentvolle regionale speelsters, uit respectievelijk Losser en Groenlo, tekenden dinsdag een contract bij de club. Fieke Kroese zal komende weken met teamgenoot Sterre Kroezen met Oranje onder 17 deelnemen aan het EK.

FC Twente Vrouwen speelt vanavond opnieuw een thuiswedstrijd. Na de 3-0 zege van vorige week op sc Heerenveen treft de ploeg vanavond op Sportcampus Diekman vv Alkmaar. Met nog vier competitieduels te spelen heeft koploper FC Twente Vrouwen drie punten voorsprong op Ajax. Vanavond kan de eerste doelstelling, het behalen van de voorronde Champions League, worden behaald.

Op zaterdag 14 mei, om 14:00 uur, speelt FC Twente Vrouwen de belangrijke wedstrijd tegen PSV Vrouwen in De Grolsch Veste. We roepen jullie allen op om de FC Twente Vrouwen te steunen in de strijd om de titel. Seizoenkaarthouders, Kidsclub leden en YoungReds leden kunnen een gratis kaart claimen, kaarten zijn te koop via tickets.fctwente.nl.

FC Twente All Stars in actie
Het elftal van oud-spelers, FC Twente All Stars, is aan haar ‘seizoen’ begonnen. Het team speelt vanavond in Enschede bij de Tubanters. Het duel staat in het teken van het 125-jarig jubileum van de Enschedese vereniging. De komende periode zal het team vaker in de regio in actie komen. Oud-spelers als Jeroen Heubach, Simon Cziommer, Andre Karnebeek en Berthil ter Avest trekken hun voetbalschoenen weer aan om mee te spelen met het All Stars team. 

Scoren in de wijk
De medewerkers van Scoren in de wijk zijn dagelijks actief met vele projecten. Enkele daarvan wil ik deze week onder de aandacht brengen. Een groep deelnemers heeft afgelopen week de cursus ‘Knooi’n op de computer’ succesvol afgerond. Deelnemers krijgen daarbij lessen om hun digitale vaardigheden te verbeteren om zo ook mee te kunnen blijven doen in de digitale wereld. Bij enkele projecten worden regelmatig spelers en trainers betrokken om een gastles te geven. Ellery Caïro en Robin Pröpper kwamen afgelopen week langs bij de jongeren.

De FC Twente Cup draait inmiddels ook op volle toeren. 25 wijkteams uit de hele regio hebben al vele buurtbijdragen gehouden en kregen onlangs een graffiti workshop in De Grolsch Veste. De teams werken de komende weken toe naar het voetbaltoernooi dat eind mei wordt gehouden.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur