Eerste selectie twevol

Beste supporters,

Komend weekend is De Grolsch Veste het decor voor twee heel belangrijke wedstrijden. Morgen om 16.30 uur speelt FC Twente Vrouwen de kampioenswedstrijd tegen Telstar en een dag later wil de eerste selectie van Joseph Oosting minimaal de twee punten voorsprong behouden op belager AZ.

Twee keer kon FC Twente Vrouwen zich al bekronen tot landskampioen, beide pogingen lukten helaas niet. Zaterdag geldt ‘drie keer is scheepsrecht’. Het team onder leiding van trainer Joran Pot heeft het hele seizoen bovenaan gestaan, FC Twente Vrouwen wil ook na de laatste speelronde op die plek staan en de schaal in ontvangst nemen. Dat zou ook niet meer dan verdiend zijn. Hopelijk zijn er zaterdag veel supporters in het stadion om de speelsters het laatste zetje richting het kampioenschap te geven. Dan kan er na afloop een mooi feestje gevierd worden.

Een dag later komt de ploeg van Joseph Oosting in actie. Degradant FC Volendam is de tegenstander. Afgelopen zondag leed FC Twente een 2-1 nederlaag tegen AZ, de directe concurrent om plek drie. Mocht AZ geen punten meer morsen dan moeten we de laatste twee wedstrijden winnen. Staf en spelers zijn zich hier terdege van bewust en willen de klus absoluut klaren. Zaterdag FC Twente Vrouwen, zondag de eerste selectie, wat een weekend!

Laatste thuiswedstrijd van het seizoen
Zondag na FC Twente - FC Volendam willen we afscheid nemen van de spelers die vertrekken en reikt de supportersvereniging De Vriendenkring de jaarlijkse bokalen uit aan speler en talent van het seizoen. Dit verdient alle aandacht en een mooi podium. Mede namens de staf en de spelersgroep hierbij een dringende oproep om op de plek te blijven en absoluut niet het veld op te gaan, zodat deze activiteiten doorgang kunnen vinden. De spelersgroep en staf willen alle supporters bedanken voor hun geweldige support dit seizoen. Laten we in stijl afsluiten en er samen voor zorgen dat het een mooie middag wordt.

De Veste kleurt rood
Onder het motto ‘Volendam thuis: iedereen in het rood’ hebben de Ultras van Vak-P alle supporters opgeroepen om zondag in het rood naar De Grolsch Veste te komen. We hebben vorig seizoen tijdens de play-offs gezien hoe prachtig de Veste rood kan kleuren, goed dat dit initiatief weer wordt opgepakt. Supportersvereniging Vak-P heeft zondag voor de wedstrijd speciale rode shirts te koop. De opbrengst wordt besteed aan toekomstige sfeeracties van de Ultras.
Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd zijn er rondom De Grolsch Veste, bij Vak-P en De Vriendenkring, extra horecapunten. Deze zijn vanaf 12.00 uur geopend. Het stadion is vanaf 13.00 uur open.

Joseph Oosting verlengt contract

Afgelopen dinsdag heeft trainer Joseph Oosting zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Twente. Het nieuwe contract met onze hoofdtrainer loopt nu tot medio 2027. We zijn zeer tevreden zijn over de werkwijze van Joseph en dat heeft niet alleen te maken met de huidige stand op de ranglijst. We zijn blij dat we hem langer aan de club hebben kunnen binden.

Rob Boudrie verlengt contract
Binnen de voetbaltak van FC Twente heeft Rob Boudrie ook zijn contract verlengd met drie jaar. Rob vervult de functie van manager organisatieontwikkeling en richt zich in deze rol op het verder ontwikkelen van de voetbalorganisatie en de mensen binnen het voetbalbedrijf. Daarnaast is Rob betrokken bij de scouting en de opleidingstrajecten van jeugdspelers.

Materiaalman Jacob Malki
Jacob Malki, onze meer dan gewaardeerde materiaalman, heeft dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Jacob en club zijn overeengekomen dat hij komend seizoen nog actief blijft en daarna van zijn verdiende pensioen gaat genieten. Ondertussen houden we ons al bezig met zijn opvolging.

Reggeborgh Foundation hoofdsponsor FC Twente Vrouwen
Reggeborgh Foundation is met ingang van het nieuwe seizoen voor de komende tien jaar hoofdsponsor van FC Twente Vrouwen. Onder de vlag van Reggeborgh Foundation ondersteunt Reggeborgh onder andere veel sportieve activiteiten en diverse toptalenten in de regio. Wij zijn erg blij met de steun van Reggeborgh Foundation voor het vrouwenvoetbal bij FC Twente en in de regio. Afgelopen jaren waren zij als partner van Future of Twente al nauw betrokken bij FC Twente Vrouwen. Samen met Reggeborgh willen we het vrouwenvoetbal een boost geven en elk jaar mee blijven strijden om de prijzen.

Seizoenkaartverlenging duurt t/m zondag
Het is nog tot en met zondag mogelijk de seizoenkaart te verlengen. Tot dusver hebben al 21.000 supporters verlengd. We gaan komend seizoen weer voor een volle Grolsch Veste. Net als vorig seizoen zijn er 22.500 seizoenkaarten beschikbaar.
Op woensdag 15 mei en donderdag 16 mei is de verplaatsperiode voor supporters die hebben aangegeven een andere plek te willen. Woensdag 22 mei krijgt een deel van de supporters die op de wachtlijst staat de gelegenheid een seizoenkaart te bestellen.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.