Eerste selectie twenec

FC Twente opent vrijdagavond in een volledig uitverkochte Grolsch Veste de 32e speelronde in de Eredivisie met de thuiswedstrijd tegen N.E.C. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Met een nagenoeg fitte selectie heeft FC Twente zich deze week voorbereid op het thuisduel met de Nijmegenaren. Anass Salah-Eddine is na zijn blessure weer beschikbaar. Alleen Max Bruns ontbreekt. “Max verwachten we over twee weken terug”, vertelt Ron Jans, die woensdag met zijn ploeg deelnam aan het jaarlijkse Sander Boschker toernooi in Hengelo. Een middag met de bewoners van De Twentse Zorgcentra. “Dat is een enorm mooi toernooi met veel plezier en enthousiasme”, blikt hij terug. “De beleving van de jongens en meiden is enorm, prachtig om te zien. We krijgen zo veel van onze supporters, dan is het ook mooi om als team wat terug te geven.”

N.E.C.
Eerder dit seizoen won FC Twente op de eerste speeldag met 0-1 bij N.E.C. In de slotfase besliste Sem Steijn de wedstrijd. “Dat was een gelukkige overwinning”, vervolgt Jans. “Ik vind N.E.C. een interessante ploeg. Een team met technisch balvaardige spelers en ze spelen heel goed positiespel. N.E.C. speelt dit seizoen veel wedstrijden gelijk, maar dat hebben wij ook gedaan.”

“We spelen graag onze wedstrijden op vrijdagavond”, vertelt Jans. “Het is vooral prettig als je hebt gewonnen. Dan kun je de volgende dag trainen, de wedstrijd nabespreken en daarna kijken wat de anderen doen. Maar dan is het wel belangrijk dat je eerst doet wat je moet doen en dat is winnen.”

FC Twente heeft dit seizoen een sterke status opgebouwd in De Grolsch Veste. “We zijn thuis ongeslagen en hebben de minste tegengoals in de Eredivisie. Dat willen we zo houden. Als we van de laatste twee thuiswedstrijden minimaal vier punten pakken zetten we ook nog eens een record neer. We willen absoluut minimaal vijfde worden. Daarom is de opdracht winnen.”

FC Twente – N.E.C., aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Het duel is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.