Supporters Eerste selectie

Beste supporters,

Net als wij zullen velen van jullie vanmorgen met een katterig gevoel wakker zijn geworden. Na een enerverende wedstrijd in een sfeervolle Grolsch Veste slaagde FC Twente er gisteravond niet in Fiorentina te verslaan. Met alles wat de spelers in zich hadden hebben zij geprobeerd de groepsfase te bereiken, dat is helaas niet gelukt. De beloning voor de spelers bleef uit. Fiorentina bleek uiteindelijk over twee wedstrijden te sterk.
Na afloop ging het helaas niet alleen over het voetbal, maar ook over het vuurwerk dat werd afgestoken in het uitvak. Net als de ongeregeldheden op woensdag in de binnenstad wil je dit niet. 
Veel supporters die onder het uitvak zaten hebben zich gisteravond onveilig gevoeld, dat mag natuurlijk nooit. Sterker nog, enkelen hebben letsel opgelopen. Dit betreft vooral gehoorschade. We weten in ieder geval dat enkele supporters zich hebben moeten laten behandelen bij de EHBO. Met de supporters waarvan we de gegevens hebben nemen we contact op.

Wanneer je in het stadion zit en je ziet dat er een vuurwerkbom in het vak van je eigen supporters wordt gegooid, is direct de eerste reactie: “maak dat uitvak leeg”. Op dat moment is er overleg met politie, gemeente en UEFA, die allen in het stadion aanwezig zijn. Alle scenario’s over hoe te handelen worden doorgenomen. Uiteindelijk is besloten in verband met de openbare orde en veiligheid dit niet te doen.

Na zo’n incident ontstaat direct de vraag hoe heeft dit kunnen gebeuren en hoe kunnen we dit in de toekomst voorkomen. Dit heeft bij ons de hoogste prioriteit. Sinds vorig seizoen hangt er een fijnmazig net voor het uitvak en ook worden al jarenlang de uitsupporters intensief gefouilleerd. We denken na over een volgende stap, maar kunnen daar nu nog niet concreet iets over zeggen. Op korte termijn zal er met alle betrokken partijen worden gesproken en die uitkomsten zullen we met de supporters delen.
Je wilt gastvrij zijn voor de bezoekers, maar ook vooral een veilige plek bieden aan je eigen supporters. Voorafgaand aan elke wedstrijd gaan we een nog strengere risicoafweging maken en de daarbij behorende maatregelen treffen.

De realiteit is dat we zondag tegen FC Volendam spelen. De teleurstelling bij de spelers was gisteravond groot over de uitschakeling, maar we zijn ervan overtuigd dat zij zich hier overheen zetten. Ron Jans en zijn staf hebben twee dagen om de ploeg voor te bereiden op dit duel.

FC Twente Vrouwen strandt in Women’s Champions League
FC Twente Vrouwen is er afgelopen week niet in geslaagd de volgende ronde van de UEFA Women’s Champions League te bereiken. Na een ruime zege op de Moldavische opponent werd verloren van Benfica (1-2). Daarmee eindigde ook voor FC Twente Vrouwen jammer genoeg het Europese avontuur.
De ploeg van trainer Joran Pot bereidt zich komende week voor op de start van de competitie. Zondag 11 september speelt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste de Super Cup wedstrijd tegen Ajax, de kaartverkoop voor dit duel is gestart via de website. Voor verenigingen die met een of meerdere voetbalteams naar de wedstrijd komen hebben we een speciale actie. Zij kunnen een Meet & Greet winnen met de speelsters van FC Twente Vrouwen.

Nieuwe Premium Partners
Afgelopen maanden hebben we diverse nieuwe Premium Partners mogen vervelkomen bij FC Twente. In de zomerperiode hebben we Premium Partnerships afgesloten met Looping, Cerriva, Hatrans Logistic Services en Elektramat. Regionale bedrijven die een sterke band met FC Twente hebben. Onze commerciële afdeling is nog altijd druk bezig en ik kan bij deze alvast melden dat er nog meer sponsornieuws komt binnenkort. We houden jullie op de hoogte.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur