twefey Eerste selectie

Trainer Ron Jans en spelers Wout Brama en Lars Unnerstall zijn na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord (0-0) tevreden met het resultaat. "In de tweede helft was het vooral tegenhouden, dat kwam door de kracht van Feyenoord", aldus Jans.

Jans: “Achteraf vind ik dat we blij mogen zijn met een punt, waarbij Lars een heel belangrijke factor is geweest en het team keihard gewerkt heeft. Zeker in de tweede helft hebben we, door de kracht van Feyenoord, nauwelijks tot niks gecreëerd. We begonnen strijdvaardig, maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe verder we terug moesten. We hebben tegen moeten houden, dan moet je gewoon tevreden zijn. Niet met het spel aan de bal, maar wel met het resultaat. Want als we de bal veroverden, vond ik wel dat we ‘m te snel weer verloren.”

Unnerstall: "Wil punten pakken"

In het doel van FC Twente groeide Unnerstall uit tot man van de wedstrijd. Drie keer belette hij Feyenoord-spits Cyriel Dessers van het scoren. “Je hoort dat hij vaak scoort als hij invalt, dan kijk je naar zijn goals. Hij heeft het goed gedaan, maar vandaag is het hem niet gelukt”, aldus de goalie. “Soms moet je in een wedstrijd drie ballen pakken, soms één. Ik wil punten pakken voor de club en vandaag is dat met één punt gelukt.”

 

FC Twente Feyenoord Unnerstall

Brama: "Tevreden zijn met punt"

“Ik vond ons aan de bal heel slordig vandaag. We waren niet zo vast, we waren de bal te snel kwijt. We kwamen voetballend niet tot een aanval. Maar we moeten niet vergeten dat Feyenoord een goede ploeg is, ze staan qua verliespunten bovenaan. Dan moet je soms realistisch spelen en dat hebben we vandaag gedaan, maar aan de bal hebben we wel te weinig gebracht. Er zat niet meer in vandaag, dan moet je tevreden zijn met een punt.” 

Het treffen met Feyenoord voltrok zich noodgedwongen in een leeg stadion. Brama: “Met het publiek, en zeker hier, krijg je een boost. Dit jaar hebben we in een aantal wedstrijden in de beginfase op een hoog tempo gespeeld op de helft van de tegenpartij, dan helpt het publiek absoluut mee. Dat moet je nu meer bij jezelf oproepen, maar dat gaat nooit honderd procent.”