aztwe Eerste selectie

Zondagavond is er een mooi affiche in de Eredivisie; AZ-FC Twente. In aanloop naar het duel blikt trainer Ron Jans vooruit.

Mees Hilgers trainde vrijdagmorgen voor het eerst weer mee met de groep. “Het is voor hem nog te vroeg om dit weekend tot de wedstrijdselectie te behoren”, geeft Ron Jans aan. “Luca Everink was ziek, maar stond ook weer op het veld. Er zijn geen blessure meer bijgekomen. We zijn goed gewapend om naar Alkmaar af te reizen.”

Daar staat zondag de wedstrijd tussen de nummer vier en vijf uit de Eredivisie op het programma, het derde duel tussen FC Twente en AZ van dit seizoen. “We zijn benieuwd of we ons kunnen meten met AZ”, vervolgt Jans. Voor de competitie won FC Twente eerder dit seizoen in De Grolsch Veste met 3-1 van AZ, voor de beker ging de ploeg begin dit jaar in eigen huis met 1-2 onderuit tegen de Alkmaarders. “Voor de competitie wonnen we verdiend”, zegt Jans. “In die bekerwedstrijd gaven we niet veel weg, maar kwamen we bijna niet over de middellijn. Ik denk dat we AZ veel meer pijn kunnen doen dan toen en dat mogen we zondag bewijzen. We zijn verder dan we toen we in januari voor de beker tegen AZ speelden. Het vertrouwen is gegroeid. Dat komt door onze resultaten, maar ook door ons spel.”

FC Twente wil mee blijven strijden om plaats vier in de Eredivisie. “AZ staat drie punten boven ons en heeft een beter doelsaldo. Als AZ wint wordt het lastiger, maar bij elk ander resultaat kan er met nog acht wedstrijden te spelen nog heel veel gebeuren.”

AZ - FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.