Zaterdagavond speelt FC Twente in De Goffert de uitwedstrijd tegen N.E.C. In aanloop naar het duel blikt trainer Ron Jans vooruit.

Afgelopen speelronde zorgde de wedstrijd van FC Twente tegen PSV voor voldoende gesprekstof na het weekend. “Het was een geweldige wedstrijd, maar als je de volgende dag wakker wordt voelt het wel dat we twee punten hebben laten liggen. Een wedstrijd die we hadden moeten winnen”, vertelt Ron Jans. Dit weekend wacht de uitwedstrijd met N.E.C.

N.E.C.
De Nijmeegse club won afgelopen weekend met 1-2 bij SC Cambuur en is in de race voor een plek die na het seizoen recht geeft op het spelen van de play-offs. Eerder dit seizoen verloor FC Twente thuis van N.E.C. (1-2). De laatste competitienederlaag in De Grolsch Veste. Jans: “In die wedstrijd kwamen zij in de eerste helft verdiend op voorsprong en speelden wij in de tweede helft stukken beter. N.E.C. heeft een leuke en goede voetballende ploeg, een prima tegenstander. Zij kunnen in een seizoen twee keer van FC Twente winnen en dat moeten we voorkomen.”

“We halen in 2022 een aardig constant niveau en dat willen we doorzetten”, vervolgt Jans. “We spelen nog zes wedstrijden, maar het heeft helemaal geen zin om nu al naar het einde van de competitie te kijken. Het gaat nu om N.E.C. en ik denk dat wij maar heel weinig mogen laten liggen. Dat gaan Feyenoord en AZ namelijk ook niet doen. Als je mee wilt doen voor rechtstreekse plaatsing van Europees voetbal moet je winnen van N.E.C. en dat kan. We hebben vertrouwen en dat mogen we morgen bewijzen.”

Selectie FC Twente
Ricky van Wolfswinkel ontbreekt in Nijmegen vanwege een schorsing. Hij wordt vervangen door Manfred Ugalde. Kik Pierie ontbrak vorige week in de selectie, maar is dit weekend weer beschikbaar. Net als Wout Brama, die na zijn blessure deel uitmaakt van de wedstrijdselectie.

N.E.C. – FC Twente, aanvang 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler is en live te zien op ESPN 2.