twepsv Eerste selectie

Na afloop van het gelijke spel tegen PSV blikten Ricky van Wolfswinkel en Michel terug op de avond in De Grolsch Veste. "Als je met rust met 4-0 voor staat is het ook niet gek, maar je gaat met 3-1 de rust in."

Ricky van Wolfswinkel

"Er zijn altijd wel een paar wedstrijden die je je herinnert en dit was een pot met veel emotie en doelpunten. We begonnen heel goed. Als je met rust met 4-0 voor staat is het ook niet gek, maar je gaat met 3-1 de rust in. Dat doelpunt van PSV is dan een kleine killer. Dan weet je dat zij in de tweede helft gaan komen. Helaas pakt het uiteindelijk zo uit. Dan heb je een beetje een rare nasmaak. Een tegen doelpunt in de laatste minuut is altijd een mood killer. Uiteindelijk hoort dat erbij, dat is voetbal. We hadden het in de eerste helft zelf kunnen beslissen en ook nog in de tweede helft. Zelfs na de 3-3 kregen we nog een grote kopkans. We hebben er veel energie in gestopt. De tweede helft ga je dan met goede bedoelingen in, maar PSV staat niet voor niets tweede. Die doen het goed en hebben de kwaliteiten ervoor om de wedstrijd naar hun hand te zetten."

Michel Vlap

In de eerste 25 minuten van de wedstrijd overklaste FC Twente PSV. "Ik wist niet wat er gebeurde eigenlijk", zegt Vlap. "We hadden afgesproken om erop te klappen en dat is iets wat deze groep ook kan. Uiteindelijk viel ook alles goed natuurlijk. Dan sta je ineens 3-0 voor tegen PSV. Daarna kun je zelfs nog meer doelpunten maken, maar daarna gaat de intensiteit wat terug en kan PSV ook de controle nemen. Voor de neutrale toeschouwer was het denk ik een fantastische voetbalavond."

Na 90 minuten stond er een 3-3 eindstand op het scorebord. "Het gekke is, je pakt een punt tegen PSV, maar er is teleurstelling in de kleedkamer. Dat zegt denk ik wel genoeg. Ik denk dat je heer en meester bent op het veld en misschien de 4-0 wel kan maken. Uiteindelijk baal ik vooral van de 3-1. Daar ben ik zelf verantwoordelijk voor. Dan baal je ontzettend en hoop je in de tweede helft weer het verschil te kunnen maken. Die kans kreeg ik ook, maar die schiet ik op de lat. Ik voel het nu nog steeds. Het doet nog zoveel pijn. Ik denk dat het voor het publiek wel een fantastische voetbalavond is geweest. PSV is gewoon een geweldige ploeg. Als je ziet wie ze ook kunnen inbrengen in de rust. Je weet dat er ook momenten komen dat je achteruit wordt gedrukt en je kunt ook niet de intensiteit van de eerste helft de hele wedstrijd volhouden. Dan hoop je wel dat je met 3-0 de rust in gaat en dat werd 3-1 en dat de 3-2 niet snel valt, maar die viel ook snel."

Foto's: Bas Everhard & OrangePictures