Eerste selectie

Aan de vooravond van het UEFA Conference League duel FC Twente-ACF Fiorentina trainde de Italiaanse club op het veld in De Grolsch Veste. Voorafgaand aan deze trainingssessie blikte Fiorentina-trainer Vincenzo Italiano vooruit op de wedstrijd.

“We spelen morgen een belangrijke wedstrijd”, stipte Vincenzo Italiano aan. “Nu willen we ons ook kwalificeren voor de groepsfase van de Conference League, dat zou een beloning voor vorig seizoen zijn. We voelen de verantwoordelijk naar onze supporters toe om door te gaan. De druk is hoog, maar dat is normaal. De Conference League is belangrijk voor de club en de spelers. Het is een finale morgen en ik denk dat wij iets meer kans hebben om door te gaan”, aldus Italiano, die nog even terugkeek op de heenwedstrijd in Florence.

“In de eerste helft hebben we het goed gedaan, terwijl we in de tweede helft wegzakten. We hebben een voorsprong en weten dat we beter kunnen. Het wordt een mooie wedstrijd en we moeten geconcentreerd zijn. De druk van FC Twente zal groot zijn. Morgen kunnen we ons geen fout permitteren. FC Twente speelt thuis in een groot en uitverkocht stadion. Ze hebben de steun van de twaalfde man, maar wij hebben het zelf in de hand. Het wordt het paradijs of de hel van Twente.”

FC Twente – ACF Fiorentia, aanvang 19.00 uur, staat donderdagavond onder leiding van de Roemeense scheidsrechter Radu Petrescu. De wedstrijd is live op RTL 7.