Eerste selectie heetwe

FC Twente heeft vrijdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen sc Heerenveen. Op Sportpark Skoatterwald werd het 2-1 voor sc Heerenveen.

53164347 FC Twente

FC Twente kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Gijs Smal kwam na een aanval over rechts mee over de linkerkant en liet doelman Mulder kansloos met zijn schot (0-1). Even later kreeg Virgil Misidjan een goede kans op de voorsprong te verdubbelen, maar zijn inzet ging voorlangs. Na een sterke openingsfase kreeg ook Julio Pleguezuelo met een kopbal een goede mogelijkheid. Halverwege de eerste helft maakte Heerenveen. Met een schot van afstand was Halilovic trefzeker (1-1). Vlak voor het einde van de wedstrijd besliste Nygren de wedstrijd in het voordeel voor Heerenveen.

Trainer Ron Jans na afloop: "De jongens die de laatste tijd weinig 90 minuten hebben gespeeld kwamen in actie en hebben we laten staan. Het was een goede oefenwedstrijd, het resultaat was dan niet goed, maar dat is minder belangrijk. We zijn tevreden met wat we hebben late zien, met name het eerst half uur was prima."

sc Heerenveen - FC Twente 2-1 (1-1)