Supporters

Beste FC Twente-supporter,

Komende donderdag begint voor de selectie van trainer Ron Jans de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Donderdag en vrijdag werken de spelers individuele testen af en zaterdagmorgen staat de eerste groepstraining op het programma. Dan verwelkomen we ook de nieuwkomers Lars Unnerstall en Virgil Misidjan op de velden van het Trainingscentrum in Hengelo. Enkele spelers uit de selectie hebben deze week voor zichzelf de training al hervat en zijn na hun vakantie aan de slag gegaan met Andries Ulderink. Komende week sluit de rest aan en gaat het weer echt beginnen. Ramiz Zerrouki sluit in verband met zijn recente interlandwedstrijden met Algerije een week later aan. Academie-speler Luca Everink begint in de voorbereiding bij de eerste selectie. Op dit moment kunnen we in verband met de huidige maatregelen nog geen supporters toelaten bij de trainingen, zo gauw dit weer mogelijk is informeren wij daarover.

Seizoenkaartverlenging
Tot en met gisteravond was het voor de huidige seizoenkaarthouders mogelijk de kaart te verlengen. We zijn al bijna aan het aantal van vorig seizoen: ruim 19.000. Fantastisch. Na het weekend zijn de verhuisdagen, dan komen we weer met een update. Vanaf 29 juni kunnen de ruim duizend supporters die momenteel op de wachtlijst staan een plek uitzoeken voor het nieuwe seizoen. Het was vorige week vrijdag dan ook een prachtig bericht dat bij de start van de competitie, medio augustus, de maximale capaciteit van de stadions weer benut kan worden. Wanneer wij tegen Ajax de eerste thuiswedstrijd spelen, dan willen we dat natuurlijk in een volle Grolsch Veste.

Vrijdag 2 juli Online Supportersavond
Aan de vooravond van het nieuwe seizoen kijken we op vrijdag 2 juli in een online tv-uitzending samen vooruit. Tijdens de Online Supportersavond, zoals we die ook hebben georganiseerd rondom de jaarwisseling, schuiven Jan Streuer, Ron Jans, Martijn Hoogstoevenbeld, Jan-Willem Brüggenwirth en ondergetekende aan. De uitzending is een samenwerking met Say Yeah Producties uit Enschede en wordt gepresenteerd door Bert Eeftink. De live-uitzending is te zien op het YouTube-kanaal van FC Twente en begint om 20.00 uur.  

Trots op onze Veste Loterij 
In december is de ‘Trots op onze Veste Loterij’ gehouden. Met deze loterij van de Stichting ‘Onze Veste’ zijn inkomsten geworven om extra onderhoud aan De Grolsch Veste te kunnen doen en andere belangrijke investeringen. Afgelopen periode is met de Stichting gekeken waar de gelden het best voor gebruikt kunnen worden. De inkomsten van de loterij worden niet ingezet voor het reguliere onderhoud aan het stadion, maar om de faciliteiten voor supporters te verbeteren. Als eerste zijn er nu zeer concrete plannen om supportershome De Kantine, aan de korte zijde tegenover Vak-P, een nieuwe uitstraling te geven en te zorgen dat deze ontmoetingsplek voor supporters een upgrade krijgt. Daar zijn we momenteel met diverse partners over in gesprek die ons daarbij kunnen helpen. Het is nog niet duidelijk wanneer de werkzaamheden beginnen, wij houden jullie op de hoogte. 
In het verlengde van de investeringen in het stadion, onderzoeken we de mogelijkheid om de huidige stadion-verlichting te vervangen door led-lampen. Dit is niet alleen een duurzame energiebesparing, het biedt ons ook extra mogelijkheden om de stadionbeleving te vergroten.

Nieuwe website en FC Twente App
In samenwerking met onze digitaal partner Cube uit Oldenzaal is de laatste maanden gewerkt aan de realisatie van de nieuwe website en app van FC Twente. De laatste jaren hebben de supporters niet de beschikking gehad over een mobiele app, maar daar gaat de komende maand verandering in komen. Met de app willen we onze supporters en sponsoren online beter voorzien. In navolging van de app wordt deze zomer ook de nieuwe website gelanceerd.  

ESPN Documentaire 
Komende donderdag om 21.00 uur zendt ESPN de documentaire ‘ALLES - FC Twente Vrouwen, Incasseren & Opstaan’ uit. In deze docu van 45 minuten, gemaakt door Dirk Beers in samenwerking met producent Southfields, maken we de laatste maanden van het seizoen van de ploeg van binnenuit mee. Het seizoen van FC Twente Vrouwen dat zo mooi werd afgesloten met de landstitel.  

Oranje Leeuwinnen
Dinsdag speelde Oranje Vrouwen in ons stadion een van haar laatste oefenwedstrijden richting de Olympische Spelen, Noorwegen werd met maar liefst 7-0 verslagen. Samen met de KNVB kijken we terug op een goede Oranje-week in Enschede. Het is mooi dat we opnieuw samen met de KNVB twee interlands in De Grolsch Veste hebben kunnen organiseren. Hopelijk mogen we de komende jaren vaker gastheer zijn van Oranje of Oranje Vrouwen, het zorgt altijd voor een speciale dynamiek. Deze week werd selectie van Oranje Vrouwen bekend voor de Olympische Spelen, namens FC Twente Vrouwen maken Kika van Es, Sisca Folkertsma en Lynn Wilms deel uit van de groep. Renate Jansen is een van de reserves. Een mooie Twentse inbreng, die ook voor een primeur zorgt. Het is de eerste keer dat FC Twente is vertegenwoordigd op de Olympische Spelen, best bijzonder. We wensen de Leeuwinnen veel succes in Tokio.  

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur