Eerste selectie grotwe

Trainer Ron Jans en middenvelder Wout Brama kunnen leven met het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen, al vinden ze ook dat FC Twente er in de tweede helft meer had kunnen uithalen. "Hier zullen beide partijen mee kunnen leven", zegt Jans.

51806235 FC Twente
51806331 FC Twente
51806609 FC Twente
51806615 FC Twente
51806873 FC Twente

"We wisten dat Groningen ging stormen en de lange bal zou gaan spelen. En dan gebeurt het toch", doelt Jans op de vroege voorsprong van de tegenstander. "Maar de tweede helft waren we veel beter en creëerden we kansen, en baal je dat we twee punten hebben laten liggen." In die tweede helft zette FC Twente anders druk. "In de eerste helft waren de afstanden te groot, dat kostte energie. In de tweede helft speelde Groningen moeilijker van kant naar kant."

Geprobeerd om te winnen

"En ook de wissels hebben eraan bijgedragen dat het in de tweede helft anders was." Zo zorgde invaller Manfred Ugalde voor de 1-1. Jans: "Dan stap je met een redelijk tevreden gevoel de bus in. Maar je wilt altijd meer. We hebben nog geprobeerd om de wedstrijd te winnen. Dat is het gevoel dat nu in de ploeg heerst en dat moeten we zo zien te houden."

Wout Brama: "Moeilijk in ons ritme"

"Ik vond dat we de tweede helft voetballend beter waren, zeker tot de 1-1. Daarna waren we een beetje aan het spelen en haalden we het tempo eruit. Dat vond ik, tactisch gezien, niet zo sterk van ons. Als we dan blijven spelen en de zijkanten zoeken, en dan de één tegen één zoeken, is dat handiger", zegt Brama na afloop. "Overall was het een beetje een vechtwedstrijd. Groningen pompte elke standaardsituatie erin, waardoor wij moeilijk in ons ritme kwamen. Dat zag je in de eerste helft zeker en in de tweede helft lukte ons dat beter."

Kansen op het einde

"Dan moet je misschien blij zijn met de 1-1, maar ik vind ook dat we nog wel kansen hebben gehad op het einde. Dan had je misschien meer verdiend, maar het is wat het is", aldus de middenvelder, die een sterke start van de thuisploeg zag. "Je weet in welke situatie Groningen zit. Daar hebben we zelf ook in gezeten een aantal weken geleden, dan weet je dat ze gaan vlammen en stormen. Daar zijn we niet goed mee omgegaan, maar daar moet ik Groningen ook de credits voor geven."

Foto's: Bas Everhard 

20211001 FC Groningen FCT 15822
20211001 FC Groningen FCT 15831