Eerste selectie twepsv

FC Twente heeft zaterdagavond een prachtige zege geboekt op PSV, de Eindhovenaren waren nog zonder puntverlies dit seizoen en werden met 2-1 verslagen in De Grolsch Veste. Vaclav Cerny scoorde voor de rust beide Twentse treffers, waarbij de tweede goal prachtig werd binnenschoten.

20220903 FCT PSV 12751
20220903 FCT PSV 12787
20220903 FCT PSV 12801
20220903 FCT PSV 12916
20220903 FCT PSV 12928

Na een ijzersterke openingsfase kreeg FC Twente in een uitverkochte Grolsch Veste voor rust loon naar werken. De ploeg drong PSV terug en via twee treffers van Vaclav Cerny kwam FC Twente verdiend op voorsprong (2-0). Kansen op een derde treffer waren er, maar aan de andere kant voorkwam Lars Unnerstall een tegengoal in de eerste helft.  Tien minuten na rust kwam PSV terug en via Guus Til werd het 2-1.

De spanning was terug in de wedstrijd. PSV was met enkele mogelijkheden dichtbij de gelijkmaker, maar aan de andere kant bleef ook FC Twente gevaarlijk. Gescoord werd er niet meer, waarna de zege kon worden gevierd met de supporters.

FC Twente – PSV 2-1 (2-0)