Business TOS

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente - FC Emmen blikt de voorzitter van de TOS, Perry Faulhaber, vooruit op het nieuwe jaar. Daarnaast een terugblik op het TOS Gala, en welke evenementen er in de agenda kunnen worden gezet.

TOS | Vol vertrouwen 2023 in!

Wie had dat vorig jaar verwacht, het aantal leden wat we nu hebben. Een vol variërend TOS-programma gevuld met culturele, educatieve, commerciële en sportieve evenementen met als klap op de vuurpijl het TOS gala, Villa Rosso. Hier kom ik later nog op terug.

Het stijgende aantal leden vergt voor het organiseren van de evenementen extra veel aandacht. In plaats van 1 locatie per event moesten we soms per event uitwijken naar 2 locaties of twee dagen achter elkaar. Het is dan ook zuur dat het aantal afmeldingen of het gewoon niet opkomen dagen voor een event stijgt.

Het is vervelend als er leden zijn die afspraken niet nakomen of afzeggen op het laatste moment. Dit heeft een negatief effect op het enthousiasme van het bestuur om events te organiseren en leidt ook tot hoge kosten voor de TOS. Het is daarom belangrijk om leden erop te wijzen dat het afzeggen van afspraken of het niet opdagen voor een event een negatieve impact kan hebben en om hen te vragen om dit te voorkomen. Als dit echter niet lukt, kan het wellicht helpen om een beleid te implementeren dat specifieke regels opstelt voor het afzeggen van afspraken en het niet opdagen voor events, zoals het verplicht stellen van een vergoeding voor niet-opkomst. Op deze manier kunnen leden worden gestimuleerd om afspraken serieus te nemen, kan de organisatie de kosten beter beheersen en worden no-shows voorkomen.

TOS | Dit was het TOS Gala 2022.

De sfeer in Villa Rosso is magisch. Daar zorgen de 56 sfeervolle, witgedekte ronde tafels wel voor. Op elke tafel prijkt in het midden een staander met daarop witte dinerkaarsen in transparante tubes of met een bol van witte rozen waaraan waxinelichtjes in transparante kerstballen hangen. Het diffuse rode licht vanaf het plafond en het hoge glitter & glamour-gehalte van de genodigden doet de rest.

Bovenop ons wijnglas balanceert eveneens een transparante kerstbal, maar dan gevuld met een amuse van ham. Met zo’n begin klimmen de verwachtingen snel omhoog en dat blijkt terecht. We stellen onszelf voor aan de andere heren en dames aan tafel. Klinken het begin van de avond in met een shotje sake. En wij als TOS bestuur mochten jullie welkom heten. Ondertussen glijden de oesters moeiteloos naar binnen en krijgt de boterzachte zalm een smakelijk bouillonnetje – gegoten uit een gouden gieter. Dankzij de lange catwalk die door het midden van de zaal loopt, snellen de talloze serveersters en obers vlotjes naar alle uithoeken. Als zelfs de entrecotes (zo’n 450 stuks) goed op temperatuur worden uitgeserveerd weten we één ding zeker: in de keuken vindt een culinaire en logistieke topprestatie plaats.

De catwalk dient ook als podium voor de dinnershow. Die start met akoestische muziek van Moon about. Wanneer de deejay, Rachel Kramer en Déon Leon het muzikale roer overnemen, wordt de sfeer steeds losser. (Al zou dat ook kunnen liggen aan de hooggehakte danseressen in hun verenoutfits). Zo krijgt Déon Leon flink bijval als hij Buona Sera Signorina inzet. We zingen heerlijk ongegeneerd mee en zwaaien enthousiast rond met onze witte servetten. Tussen de gangen door vindt ook nog een veiling plaats en een gesigneerde shirt van Costa Ricaan en ex-Twentespeler Bryan Ruiz wisselt van eigenaar. En de opbrengst? Die gaat volledig naar de Golden Talent Foundation.

Rond 23.00 uur verruilen we Villa Rosso voor Club Rosso. Daar drijven de zang, saxofoon, viool, drums en deejay van Dames draaien door het tempo verder op. Zij wisselen het podium af met Sven Versteeg die flink wat meezingers laat horen. Hier hebben met name veel vrouwen op gewacht en de dansvloer blijft gevuld tot de laatste klanken wegsterven. Tegen de bar ligt een verdwaald paar hoge hakken. En hier en daar piepen ineens neuzen van sneakers onder de lange avondjurken uit. Niet elke hak is immers even dansbaar.

Het is al bijna 01.30 uur wanneer de laatsten eindelijk het licht uit doen. Met nog een lekker kroketje of een bamischijf uit de frituurvijver in de hand, stappen we de vrieskou van de nacht in. Oh what a night!

De volgende bijeenkomsten kunnen alvast in de agenda worden gezet:

  • 17 januari: Nieuwjaarsreceptie
  • 26 januari: TOS Actief: Curling
  • 26 januari: Wilminktheater: Plien & Bianca
  • 7 februari: Een bedrijfsbezoek bij ………

 

Een heel fijn en sportief weekend. 

Perry Faulhaber, voorzitter.