utrtwe historie Eerste selectie

FC Twente speelt woensdagavond haar laatste wedstrijd voor de winterstop, uit bij FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard wordt om 21.00 uur afgetrapt. In de aanloop naar het Eredivisieduel een terugblik om de voorgaande onderlinge ontmoetingen in Utrecht.

  • FC Twente speelde tot nu toe 49 uitwedstrijden in de competitie tegen FC Utrecht. Dertien daarvan werden omgezet in een overwinning, zeventien keer bleef het bij een gelijkspel en negentien keer bleven de drie punten in Utrecht.
  • FC Twente haar eerste uitoverwinning in Stadion Galgenwaard dateert van 25 april 1971. Mede door een late treffer van Willy van de Kerkhof in de 88minuut nam FC Twente met een 1-2 eindstand de punten mee naar Enschede.
  • FC Utrecht wist op 19 augustus 1973 voor de eerste keer thuis te winnen van FC Twente. Leo van Veen zorgde uiteindelijk voor de beslissende 3-2.
  • Van de edities FC Utrecht – FC Twente was de wedstrijd op 4 december 2011 de meest doelpuntrijke, en dat was tevens de laatste keer dat FC Twente uit bij FC Utrecht won. FC Twente haalde uit met 2-6, waar Peter Wisgerhof, Willem Janssen, Ola John en Steven Berghuis voor de treffers zorgden. Dit was direct ook de grootste uitoverwinning ooit van FC Twente in Utrecht.
  • Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-1 thuisoverwinning voor FC Utrecht. Danilo, Van der Streek en Ramselaar wisten het net te vinden.
  • De topscorer van de onderlinge competitiewedstrijden tussen FC Twente en FC Utrecht is Blaise Nkufo, die met acht treffers bovenaan de lijst staat, gevolgd door Leo van Veen (7) aan de zijde van FC Utrecht. 
  • Spelers die zowel het shirt van FC Twente als die van FC Utrecht hebben gedragen zijn onder meer Arno Arts, Dario Dumic, Vaclav Cerny, Scott Booth, Edson Braafheid, Wout Brama, Erik ten Hag, Jan van Halst, Willem Janssen, Mateusz Klich, Adil Ramzi, Dwight Tiendalli, en Giovanni Troupée.
Schermafbeelding 2021 12 20 om 16.14.30
FC Utrecht - FC Twente (1993)