psvtwe Eerste selectie

Beste supporters,

Woensdagavond verzekerde FC Twente zich ten koste van O.S.S. ’20 van een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi. Een wedstrijd die toch nog lang spannend bleef, maar aan het eind van de rit is het belangrijkste dat we in de koker zitten voor de volgende bekerronde. De loting is zaterdagavond laat en we zijn natuurlijk hartstikke benieuwd wat het volgende bekertreffen medio december wordt. Een thuiswedstrijd zal mooi zijn.

Met bijna 1.600 supporters naar Eindhoven 
Zaterdagmiddag reizen we met bijna 1.600 supporters naar Eindhoven. PSV - FC Twente is een prachtig affiche en het is fantastisch dat de ploeg gesteund wordt door zo veel supporters. Het is lang geleden dat FC Twente met deze aantallen naar een uitwedstrijd in de Eredivisie ging. Dat maakt de wedstrijd in het Philips Stadion op voorhand al bijzonder. Afgelopen week ontbraken Wout Brama, Michal Sadilek en Michel Vlap in de bekerwedstrijd. Hopelijk zijn zij er weer bij tegen PSV, zodat we met een volledige selectie kunnen toewerken naar het duel.   

Opening gedenkveld
Vanmiddag wordt op de Westerbegraafplaats aan de Hengelosestraat in Enschede een gedenkveld geopend. Afgelopen jaren kwamen er regelmatig vragen bij FC Twente binnen van nabestaanden die de as van hun overleden dierbaren wilden uitstrooien op een speciale FC Twente-plek. Naar aanleiding daarvan zijn er contacten gelegd met de gemeente Enschede, die het mede mogelijk gemaakt heeft dat er nu een gedenkveld is op de Westerbegraafplaats. Met de hulp van diverse supportersverenigingen en vrijwilligers is dit gedenkveld afgelopen half jaar gerealiseerd. We zijn blij dat we nu kunnen voldoen aan de wens van nabestaanden en we hopen dat deze speciale plek voor hen ook troost biedt. 

FC Twente Vrouwen
Na de interlandperiode van afgelopen week speelt FC Twente Vrouwen vanavond weer een thuiswedstrijd. Op Sportcampus Diekman in Enschede treft de ploeg sc Heerenveen. In de interlandweek maakten zes speelsters van FC Twente Vrouwen deel uit van de selectie van Oranje Leeuwinnen. Voor Kerstin Casparij was de WK-kwalificatieduels op Cyprus speciaal, de speelster van FC Twente maakte daar namelijk haar debuut in het Nederlands elftal. Daar zijn we als FC Twente natuurlijk hartstikke trots op!  

Twentse derby
Volgende week vrijdag spelen we in De Grolsch Veste de Twentse derby. De animo voor het thuisduel met Heracles is ook dit jaar groot. Dat merken we natuurlijk aan de kaartverkoop voor supporters, maar zeker ook op businessniveau. Op dit moment is het zo dat we nog enkele arrangementen beschikbaar hebben voor deze wedstrijd, dus wees er snel bij indien je interesse hebt. We hebben een vol programma en kijken er enorm naar uit om er met elkaar een hartstikke mooie en gezellige voetbalavond van te maken, met diverse activiteiten en evenementen in De Grolsch Veste.  

Maar eerst dit weekend PSV-uit, tot in Eindhoven! 

Jan Willem Brüggenwirth
Algemeen Directeur