Eerste selectie

Manfred Ugalde is de nieuwe aanwinst in de selectie van FC Twente. De negentienjarige spits uit Costa Rica speelde vorig seizoen voor het Belgische Lommel en komt op huurbasis naar Enschede.

“Een droom die uitkomt”, vertelt Manfred Ugalde vanuit Costa Rica, waar hij zijn handtekening zette onder de verbintenis. “Vanaf het eerste moment dat ze mij vertelden over de interesse van FC Twente was ik enthousiast en had ik geen twijfel. FC Twente is een club met een prachtige historie en geweldige supporters. Bryan Ruiz heeft een grote status door zijn prestaties en nu is het mijn beurt om Costa Rica in Twente te vertegenwoordigen. Ik kijk er naar uit om iedereen bij de club te ontmoeten.” 

Afgelopen seizoen speelde Ugalde voor het Belgische Lommel. “Het was mijn eerste jaar in Europa, het was een mooi en een leerzaam seizoen. Ik hoop bij FC Twente te groeien als voetballer en persoon. Ik heb de ambitie om met het team mooie doelen te bereiken.” 

1243214124

Jan Streuer: “Manfred Ugalde is een jonge talentvolle aanvaller die in België een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ook voor het afgelopen seizoen stond hij al bij ons op de lijst. Nu heeft hij zich al een jaar kunnen aanpassen in België. We verwachten dat hij bij FC Twente nieuwe stappen kan maken. We hopen dat hij snel aan kan sluiten bij de selectie.” 

In afwachting van de tewerkstellingsvergunning verblijft Ugalde momenteel in Costa Rica. Wanneer de benodigde papieren binnen zijn, reist hij naar Nederland.  

Carrière Manfred Ugalde
Manfred Ugalde speelde in Costa Rica voor Saprissa en maakte in 2020 de overstap naar SK Lommel, de aanvaller scoorde elf keer voor de Belgische club. In februari 2020 debuteerde Ugalde tijdens de interland tegen Amerika voor de nationale ploeg van Costa Rica.