Eerste selectie

Met een strakke kopbal scoorde Ramiz Zerrouki donderdagavond in de slotfase van het eerste play-offduel met Sparta Rotterdam de gelijkmaker (1-1). De thuisploeg was na direct na rust vanaf elf meter op voorsprong gekomen, maar de middenvelder zorgde voor de verdiende Twentse treffer. Komende zondag om 14.30 uur is de return in De Grolsch Veste.

20230608 Sparta FCT play offs 13364

Sparta Rotterdam en FC Twente strijden deze week tegen elkaar voor het laatste Europese ticket. Donderdagavond was het eerste treffen op Het Kasteel. FC Twente trad aan in dezelfde formatie als afgelopen weekend tegen sc Heerenveem. Voor rust kreeg FC Twente via Vaclav Cerny, Michel Vlap en Manfred Ugalde de betere kansen op een treffer en ook Michal Sadilek dook gevaarlijk op voor het Sparta-doel. Aan de andere kant was de Twentse defensie waakzaam en kwam de dreiging via Saito en Lauritsen.

In de eerste minuut van de tweede helft kwam Sparta Rotterdam op voorsprong. Nadat Cerny in de zestien een overtreding had begaan op Saito ging de bal op de stip en schoot Vito van Crooij raak (1-0). FC Twente voerde de druk op in jacht naar de gelijkmaker. Mogelijkheden waren er voor Zerrouki, Sadilek en Cerny, maar de gelijkmaker bleef uit. Aan de andere zijde moest FC Twente op haar hoede zijn. Zo was De Guzman dicht bij een tweede Spartaanse goal.

In de slotfase bleef FC Twente de druk opvoeren om de de 1-1 te maken en de verdiende gelijkmaker kwam er. In blessuretijd kopte Ramiz Zerrouki de bal onhoudbaar achter doelman Olij. Komende zondag wacht de return, dan valt de beslissing wie Europa in gaat.

20230608 Sparta FCT play offs 13431
20230608 Sparta FCT play offs 13472
20230608 Sparta FCT play offs 13517
20230608 Sparta FCT play offs 13593
20230608 Sparta FCT play offs 27723

Sparta Rotterdam – FC Twente 1-1 (0-0)

47’ Van Crooij pen. 1-0
90+3' Zerrouki 1-1

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Gele kaarten: Eerdhuijzen, Verschueren (Sparta Rotterdam), Pleguezuelo, Brenet, Sadilek, Pröpper, Misidjan (FC Twente)

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij, Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Meijers, Kitolano, V. van Crooij (85’ Abels), Namli (69’ De Guzman), Lauritsen, Verschueren, Saito (90+1' Auassar).

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (78’ Sampsted), Pleguezuelo, Pröpper, Smal, Zerrouki, Sadilek, Vlap (63’ Steijn), Misidjan, Ugalde (63’ Van Wolfswinkel), Cerny.

Foto’s: Bas Everhard & BSR Agency/OrangePictures