Eerste selectie heetwe

FC Twente heeft donderdagavond het eerste play-offduel met sc Heerenveen gewonnen. In Friesland eindigde het treffen in een 1-2 zege door een doelpunt in de slotminuut van Manfred Ugalde. Zondagmiddag is in De Grolsch Veste de return tegen Heerenveen.

59633021 FC Twente

FC Twente strijdt in de play-offs om het laatste Europese ticket. Donderdagavond was in de halve finale de eerste ontmoeting met sc Heerenveen. Vaclav Cerny opende na een kleine twintig minuten spelen de score. Hij zette de aanval zelf op, combineerde op zeer fraaie wijze met Michel Vlap en Ugalde en schoot vervolgens goed binnen (0-1). Een verdiende voorsprong. FC Twente kreeg via Ugalde een kans op een tweede treffer, maar zijn kopbal uit een corner ging via de hand van Andries Noppert over. Met het verstrijken van de eerste 45 minuten kwam sc Heerenveen alsnog op gelijke hoogte. Thom Haye zorgde met een schot van afstand voor de 1-1.

In de tweede helft bleef een doelpunt lange tijd uit en leek het duel in een gelijkspel te eindigen. Het venijn zat hem in de staart. Nadat een Heerenveen-speler de bal net voor de lijn had weggehaald en Ugalde een prima kans kreeg op de 1-2, kreeg de thuisploeg in blessuretijd de grootste kans. Via een scrimmage kwam de bal via Gijs Smal op de paal. In de tegenaanval sloeg FC Twente via Ugalde alsnog toe. De spits bleef rustig en liet Noppert kansloos (1-2). Een treffer die goed gevierd werd met de meegereisde supporters uit Twente.

Zondag wacht in De Grolsch Veste de return tegen sc Heerenveen, inzet is een plaats in de finale van de play-offs. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://kaartverkoop.fctwente.nl