FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft dinsdagavond overtuigend gewonnen van vv Alkmaar. Na negentig minuten stond er een 5-0 eindstand op het scorebord. De doelpunten zijn gemaakt door Fenna Kalma (2x), Renate Jansen, Suzanne Giesen en Danique Kerkdijk.

58607951 FC Twente

Het eerste doelpunt viel na iets meer dan een half uur spelen. Fenna Kalma werd een-op-een met de keeper gezet en schoot koeltjes in de linkerhoek binnen. Vijf minuten later was het Renate Jansen die een prachtige voorzet van Kim Everaerts achter keeper Liefting kopte. Vlak voor rust besloot Suzanne Giesen van ruim twintig meter te schieten en zag haar schot in de linkerbovenhoek belanden: 3-0.

Na ongeveer twintig minuten spelen in de tweede helft was het in korte tijd twee keer raak. Eerst kopte Danique Kerkdijk een afgemeten voorzet van Marisa Olislagers binnen, waarna Kalma even later weer niet faalde oog-in-oog met de keeper en rustig binnenschoot.

Zondag 2 april speelt FC Twente Vrouwen haar volgende duel, dan wordt ADO Den Haag ontvangen op Sportcampus Diekman. Aanvang 12.15 uur.

FC Twente Vrouwen - vv Alkmaar 5-0 (3-0)

• 33' Kalma 1-0
  • 38' R. Jansen 2-0
  • 43' Giesen 3-0
  • 62' Kerkdijk 4-0
  • 65' Kalma 5-0

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Olislagers, Kerkdijk, Dijkstra, Everaerts (46' B. Jansen), Van Ginkel (64' Te Brake), Kaptein (78' Kroezen), Giesen (73' Roetgering), R. Jansen, Kalma, Dhont (78' Kroese).

Foto's: OrangePictures / BSR Agency