FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag met 0-2 gewonnen van PEC Zwolle. De doelpunten werden gemaakt door Marit Auée en Renate Jansen. Anna-Lena Stolze maakte na maanden blessureleed weer haar rentree.

foto2 v2
foto3 v3

FC Twente kwam al tien minuten op voorsprong. Auée stond goed op te letten bij een corner en schoof de bal beheerst in de linker onderhoek. Even later had het 2-0 kunnen staan toen Dhont oog-in-oog kwam te staan met de keepster van PEC Zwolle. Haar poging werd echter goed gekeerd door Van Der Flier. Net voor rust kreeg PEC Zwolle nog een kans, maar de bal werd door iedereen gemist en rolde over de achterlijn.

In de tweede helft was het na ruim tien minuten spelen Renate Jansen die een afvallende bal in de rechterhoek krulde en de 0-2 op het scorebord zette. Een mooi moment volgde in de 70e minuut, toen Anna-Lena Stolze haar rentree maakte. Na maanden blessureleed maakte ze zondagmiddag haar eerste minuten dit Eredivisie seizoen.

’In de eerste fase speelden we erg goed, maar dat zakte na een kwartier wat af’, zegt Joran Pot. ‘We werden slordiger de rest van de 2e helft. De tweede helft hebben we erg volwassen gespeeld en uiteindelijk terecht gewonnen.’

PEC Zwolle - FC Twente Vrouwen 0-2 (0-1)

• 10' Auée 0-1
  • 56' Jansen 0-2

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts, Dijkstra, Auèe, Olislagers, Van Ginkel, Kaptein, Giesen (88' te Brake), R. Jansen (58' B. Jansen), Kalma, Dhont (70' Stolze).

Foto's: OrangePictures.