FC Twente Vrouwen ajavrtwevr

FC Twente Vrouwen heeft maandagmiddag ten koste van Ajax de Eredivisie Cup gewonnen. Op Sportcomplex De Toekomst werd in een duel met zeven goals met 3-4 gewonnen. Het is de derde keer in de historie van FC Twente dat het de Eredivisie Cup wint.

59598287 FC Twente

In een wedstrijd met veel doelpunten opende FC Twente de score. Na een misstap achterin bij Ajax kon Kalma eenvoudig binnentikken. Drie minuten later verdubbelde Kalma de score door uit de lucht de bal bij de eerste paal achter keepster Van Der Wal te werken. Na een half uur spelen vond Ajax de aansluitingstreffer door een eigen doelpunt van Auée. De ruststand werd bepaald door Van Gool, die na een actie van Weerden niet faalde van vijf meter: 2-2.

Ajax kwam beter uit de kleedkamer en scoorde binnen één minuut de 3-2. Keepster Van Domselaar had geen antwoord op een schot van Spitse in de linker onderhoek. Na ongeveer een uur spelen trok Giesen de stand weer gelijk. Twintig minuten voor tijd kreeg Giesen weer een opgelegde kans, en ook ditmaal faalde ze niet. Oog in oog met de keepster schoof ze beheerst binnen: 3-4. Na meerdere mogelijkheden van beide kanten werd er niet meer gescoord en legde FC Twente voor de derde keer in haar historie beslag op de Eredivisie Cup.

Joran Pot: 'Ondanks veel doelpunten was het veldspel aardig rommelig. Na de 2-0 gingen wij veel achteruit lopen, waardoor we snel balverlies leidden. Hierdoor kon Ajax terugkomen in de wedstrijd, en dat gebeurde uiteindelijk ook.'

In de tweede helft kwam Suzanne Giesen binnen de lijnen. 'Suzanne kan het spel heel goed lezen en goed voor de verdediging spelen. Dat deed ze uitstekend, en dat ze haar wedstrijd dan beloont met twee doelpunten is heel mooi voor haar.'

Suzanne Giesen: 'Ik heb nog nooit twee doelpunten in een wedstrijd gescoord, dat is natuurlijk lekker. Ze gingen er goed in, dus daar ben ik heel blij mee. Ajax wil je altijd van winnen, we hebben vandaag weer laten zien dat we een hele goede ploeg zijn.'

Ajax - FC Twente Vrouwen 3-3 (2-2)

• 15' Kalma 0-1
  • 19' Kalma 0-2
  • 29' Auée (e.d.) 1-2
  • 37' Van Gool 2-2
  • 46' Spitse 3-2
  • 56' Giesen 3-3
  • 69' Giesen 3-4

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts, Dijkstra, Auée, Van Ginkel, Kaptein, Dhont (46' Giesen), R. Jansen, Kalma, Stolze (76' B. Jansen).